Slika nije pronađena

Dok njeni vršnjaci još uvijek spavaju, 18-godišnja Gloria Malin, učenica Veterinarske škole u Zagrebu, već naveliko brine o psima.

Posljednje dvije godine s prijateljicama po selu, gradu i šumi pronalazi napuštene pse te ih dovodi doma: 'Počelo je s čuvanjem tuđih pasa, a iako smo mislili da nećemo imati više od 4 psa, trenutno smo na brojci od 15.' Osim pasa koje pronađe, ova iznimna djevojka izvlači iz azila pse kojima prijeti eutanazija te su kod nje do udomljenja. Ipak, svakog potencijalnog udomitelja temeljito provjerava jer želi da svaki pas završi u dobrim rukama.


Kada nastavu ima u prijepodnevnim satima, njen radni dan započinje u 4 ujutro: 'Puštam pse da se istrče dok ja pospremim prostorije, dam im hranu i oko 5 i 20 sam gotova s njima. Nakon toga se tuširam, spremim za školu i jurim na bus' pojasnila je u prilogu emitiranom u emisiji Hrvatska uživo.

S obzirom na obaveze, nema previše vremena za učenje pa najčešće uči na putu do škole koji traje 2 sata: 'Teško mi je i često pomislim odustati, ali se uvijek predomislim kada vidim s koliko radosti me psi dočekuju' priznaje Gloria.
Iako većina priča ovih pasa imaju sretan kraj, Gloria se prisjeća prvog psa kojeg je spasila s ulice i koji će uvijek zauzimati posebno mjesto u njenom srcu: 'Kira je nađena u blizini Zapadnoga kolodvora u Zagrebu kako beživotno leži pored ceste.Bio je to kostur prekriven dlakom,neuhranjena na rubu smrti.Srećom naišao je bračni par koji nije mogao okrenuti glavu,stavili su Kiru u auto i krenuli prema veterinaru. Kako ju nisu mogli zadržati ,objavili su na svome Facebook profilu DA traže smještaj za nju uz priložene fotografije koje su bile uznemirujećeg sadržaja nedužnog psa. Sjećam se kao da je bilo jučer, tata me vozio s vlaka kući, a ja sam vidjela objavu i nagovarala tatu koji se sažalio i dopustio da Kira dođe u naš dom. Istu večer je stigla k nama, umorna od života i svega što joj se dogodilo.  Bila je na terapiji i posebnoj hrani. Prognoze nisu bile dobre, no nismo odustajali. Imala je tumor crijeva, sve što je pojela bi povratila ili iznuždila kroz par minuta.  Zavoljeli smo to mršavo stvorenje. Jednoga dana počela je bolno zavijati i otišla je naslonjena na moja prsa, bila sam uz nju do zadnjeg trena. Zadnjih dva mjeseca svoga života upoznala je ljubav,imala je svoje ljude i svoj čopor, mekani ležaj, potrebnu skrb, pune zdjelice. Ona je sada među anđelima i znam da ju ne boli i da čuva sve naše njuške gore, iza duge' dirljivo povjerava ova hrabra djevojka.

Gloria bi voljela upisati Veterinarski fakultet te otvoriti sklonište za napuštene pse kojima je, kako sama kaže, potrebno malo hrane i ljubavi.

Mi joj držimo fige da uspije u svom naumu, a

ako i vi želite podijeliti s nama priču o sebi ili svom prijatelju, javite nam se na mail info@teen385.com

Izvor: Hrvatska uživo
I.N.

Pročitajte još:

Od slatkice do čudovišta: make-up transformacije 12-godišnje Korine ostavljaju bez daha

'Svijet je čudnovato mjesto' - talentirana Lea crtežima otkriva svijet i stvara vlastiti

Nikud bez fotoaparata: Karlo ima samo 16 godina, a fotka poput profesionalca

najtinejdžer Psi zbrinjavanje

Još vijesti