Slika nije pronađena

Ako imaš ili si nekad možda imala psa za kućnog ljubimca, onda itekako dobro znaš koliko oni mogu biti pažljivi, nježni i da ih ne zovu bez razloga 'najboljim čovjekovim prijateljem'. No, druženje s tvojom četveronožnom njuškicom donosi ti mnogo više dobrobiti i koristi od same zabave i dobrog druženja. Saznaj zašto bi svaki svoj slobodni trenutak trebala provoditi sa svojim psom!

1. Čini te zdravijom

Mnoga znanstvena istraživanja provedena na ljudima s kućnim ljubimacima pokazala su da su vlasnici pasa mnogo zdraviji i manje podložniji bolestima od ljudi koji nemaju psa. To bi značilo da tvoj pas ne popravlja samo tvoje raspoloženje, nego i pomaže u očuvanju tvog cjelokupnog zdravlja. Predobro!


via GIPHY


2. Bit ćeš aktivnija i u boljoj formi

Redovite šetnje podrazumijevaju se ako kod kuće imaš psa, pogotovo pasminu koja treba nešto više fizičke aktivnosti i boravka na otvorenome. To je odlično i za tebe jer ćeš i ti samim time biti mnogo aktivnija. Umjesto gledanja serija, ležanja na kauču pred TV-om ili ljenčarenja, imat ćeš idealno društvo za izlazak i dobru zabavu vani.


via GIPHY


3. Riješit ćeš se stresa

Tvoj ljubimac sigurno te redovito nasmije svojim glupostima ili akrobacijama koje izvodi (namjerno ili slučajno). Osim zabave koju ti pruža, ovakvo ponašanje tvog psa uvelike djeluje i na smanjenje stresa prisutnoga u tvom životu. Ako si pod stresom zbog ispita koji dolazi, državne mature ili jednostavno imaš probleme s najboljoj prijateljicom, sve ćeš to zaboraviti uz svog četveronožnog prijatelja.


via GIPHY


4. Bit ćeš društvenija
Kad imaš mnogo obaveza u školi, previše zadaće ili si u zaostatku s važnim gradivom, teško je ipronaći slobodnog vremena i za izlaske. Samim time pati i tvoj društveni život, ali ne i ako imaš psa. Svoje nove društvo možeš pronaći i u drugoj ekipi koja ima pse. Možeš ih sresti u šetnji, pročavrljati s njima i podijeliti s njima svoje interese. Tko zna, možda pronađeš nove frendove! I sve to, ni manje ni više, nego zahvaljujući tvom psu.5. Naučit ćeš mnogo o odgovornosti


via GIPHY


Ako si još u osnovnoj, pa i srednjoj školi, tvoji starci sigurno obavljaju većinu poslova u kući. U slučaju da nemaš posebno stroge roditelje, najvjerojatnije i nemaš neke velike odgovornosti u kućanstvu. No, to će se sa psom sve promijeniti – pogotovo ako si upravo ti najviše zadužena za brigu o svojem ljubimcu. Naučit ćeš kako brinuti o još nekome osim o sebi, shvatit ćeš da ne možeš uvijek misliti samo na sebe, a vjeruj nam da će ti se takva odgovornost i više nego svidjeti.

via GIPHY

6. Nikad više nećeš biti usamljena

Tvoj pas nije samo tvoj kućni ljubimac, on je tvoj prijatelj i važni dio tvoje obitelji. Kad se vratiš iz škole, noćnog izlaska ili kave s frendicom – on je uvijek tu da te sretno, mašući repom dočeka pred ulaznim vratima. Možeš biti sigurna da sa psom nikad nećeš biti usamljena ili sama... Zar to nije divno?

via GIPHY


Foto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitajte još:

Želiš kućnog ljubimca? Razmisli dvaput jer ovo su obaveze koje te očekuju!

Najpopularniji kućni ljubimci na Instagramu – oni imaju više followera od vas i nas (zajedno)!


Mačka, pas, ribica – jesi li među onima koji pričaju s kućnim ljubimcima?

Psi Kućni ljubimci najbolji prijatelj