Slika nije pronađena

Potraga za talentiranim tinejdžerima odvela nas je do Siska gdje smo upoznali zanimljivog tinejdžera Karla Jelića. Iako ponekad crta, slika i piše pjesme, najčešće ćete ga zateći kako škljoca fotoaparatom.

Ovaj 16-godišnjak pohađa drugi razred Gimnazije Sisak, a njegov kreativni um neprestano smišlja što se može pretočiti u umjetnost: ' Fotografijom se bavim već četiri godine, a iako sam pohađao fotografsku dodatnu nastavu u osnovnoj školi, većinu toga sam naučio sam. Fotografija me opušta i njom prenosim svoje misli i ideje na gledatelje' objašnjava Karlo.


Fotografija nije prva, ali je najveća ljubav

Ljubav prema škljocanju kamerom otkrio je u razgovoru s prijateljicom iz razreda koja je dospjela do državnog natjecanja zahvaljujući svom talentu. Ubrzo je i sam shvatio koliko je fotografiranje zanimljivo i izazovno, a iako je u početku imao loš fotoaparat, nije dopuštao da ga išta zaustavi. Karlo sada ne može zamisliti dan bez svog omiljenog hobija: 'Prije sam najviše volio fotografirati makro fotografije i prirodu, no sada se više fokusiram na portrete i ljude u pokretu. Mislim da se s ljudima može puno više eksperimentirati te da fotke ispadnu puno bolje i zanimljivije' govori talentirani mladić dodajući da su mu modeli najčešće prijateljice iz razreda.


A kako izgleda uobičajeni fotosession? 'Bilo je svakakvih, neki su trajali i po 30 minuta, dok su neki trajali cijeli dan, preko 8 sati. Puno je vremena potrebno da pripremimo lokaciju, da se modeli urede i da krenemo s fotkanjem. Na svakom fotkanju okinem po nekoliko stotina fotografija te na kraju odaberem i obradim samo one najbolje' kaže Karlo koji je do sada odradio na desetke fotosessiona.

Iako su mu roditelji i sestra velika podrška, Karlo priznaje da bi volio imati bolju opremu što u ovom trenutku financijska situacija ne dopušta: ' Nemam profesionalni fotoaparat te je on još uvijek samo plan za budućnost. Fotkam amaterskim fotoaparatom koji sam si sam priuštio štednjom i odricanjem. Nadam se da ću se i u budućnosti nastaviti baviti fotografijom jer je to zaista savršen posao za mene. Nadam se da ću uspjeti u svojim planovima te da ću ostvariti svoj san-postati profesionalni fotograf.'
Nakon što smo vidjeli fotke ovog talentiranog srednjoškolca na njegovom Facebook pageu, sigurni smo da će mu se san ostvariti. Sretno Karlo!

Ako i vi želite podijeliti s nama priču o sebi ili svom prijatelju, javite nam se na mail info@teen385.com

Pročitajte još:

Majstorica origamija: 17-godišnja Hana izrađuje čuda od papira

Tinejdžerica iz Đakova niže medalje: 'Borilački sport je vještina, a ne nasilje'

najtinejdžer fotografija talent

Još vijesti