Slika nije pronađena

I dok su stariji učenici danas u školu otišli samo s mobitelom i parama za kavu nakon, prvašići su spakirali torbe i uzbuđeno ponijeli sve što bi im moglo zatrebati. S punim torbama i mamom i tatom oko sebe, uzbuđeno su dolazili pred zgrade u kojima će započeti svoje obrazovanje.

Svi se sjećamo prvog dana škole i velik je to trenutak za mnoge. Malo smo se raspitali čega se to prvašići najviše boje, a čemu se vesele, a pred jednom smo zagrebačkom školom uhvatili i te uzbuđene trenutke.

'Uzbuđena sam što ću upoznati nove prijatelje, ali me malo strah učenja', rekla nam je nervozna Maša koja ove godine kreće u prvi razred.

'Ma ne bojim se ničega, jedino malo matematike. To mi se čini teško', pojadao se Karlo.

'U maloj školi sam naučila pisati slova pa se ne bojim, a veselim se crtanju i tjelesnom', rekla je Tena koja također ove godine kreće u prvi osnovne.'Moja mi je starija seka pomogla da se pripremim za školu i veselim se što ću biti u istoj školi kao i ona. Ne volim baš matematiku, ali ne bojim se jako
', rekla je Ivana iz Zagreba.

'Ja se veselim velikom odmoru jer se onda možemo igrati. Bojim se malo da učiteljica ne bude jako stroga', iskreno je rekao Bruno koji je zajedno s mamom i tatom došao pred školu.

'Bojim se malo da neću dobiti peticu, ali se veselim crtanju i pjevanju jer sam u vrtiću bila u zboru', rekla nam je Josipa iz Samobora koja je prvi dan škole jedva dočekala.

Ove je godine u hrvatske škole krenulo preko 40 tisuća prvašića, a svima im želimo sretan prvi dan škole!

Foto: I.I.

I.I.


Pročitajte još:

Greške koje ne smiješ ponoviti i ove školske godine - savjeti koji će te spasiti!

MUST pravila - 7 stvari koje ne smiješ napraviti prvi dan škole

Srednja škola vs fakultet - koje su razlike u zadaćama?

Škola prvašiči Prvi dan škole

Još vijesti