Slika nije pronađena

Vrlo je važno da profesori u školama pokažu djeci koliko je vršnjačko maltretiranje loše, a jedna nastavnica je to svojim učenicima prenijela na vrlo jednostavan, ali upečatljiv način.

Učiteljica Rosie Dutton iz škole Birmingham u Velikoj Britaniji inače uči djecu o opuštanju i razmišljanju, a ovaj put na svoj sat je donijela jabuke. Kako bi učenicima bolje objasnila koliko je nasilje među vršnjacima loše ona se odlučila poslužiti voćem te ih tako natjerati na razmišljanje.

Jedna jabuka je iznutra bila trula, a druga nije dok su obje izgledale odlično izvana. Učiteljica je uzela jednu jabuku i bacila ju na pod pa je govorila kako je da jabuka odvratna i da ju ne želi jesti. Nakon toga su tu jabuku imala i djeca u svom krugu, a dok je jabuka kružila učenici su joj govorili uvrede da smrdi, da je puna crva i slično.

Poslije je i zdrava jabuka išla u krug, a djeca su joj govorila kako izgleda jako lijepo te da joj je koža blistava. Nakon kruženja jabuka učiteljica je prerezala jabuku koja je `pretrpjela uvrede`, a ona je bila skroz trula, dok je ona koja je dobila `komplimente` i iznutra zdrava i spremna za jelo.


Kada su djeca vidjela kakva je pokvarena jabuka iznutra odmah im je sve bilo jasno te su naučili lekciju da se verbalne uvrede i takvo maltretiranje ne vidi na van, ali da ostane unutra i da osobu može učiniti skroz `trulom` što nitko ne bi trebao doživjeti.

Učiteljičina lekcija je završila na fejsu, a ona je dobila hrpu pohvala što je ovim jednostavnim primjerom djecu naučila kako je vršnjačko maltretiranje koma i da bi trebali biti ljubazni prema svojim kolegama.Izvor/foto: Facebook

I.P.

Pročitajte još:

Maltretiranje na internetu: kako se nositi s cyber bullyingom

Što je vršnjačko nasilje i kako se boriti protiv njega?

VIDEO: Hrvatske tinejdžerice plesom ispričale priču o bullyingu

jabuke bullying vršnjačko maltretiranje

Još vijesti