Reakcije na nasilničko ponašanje mladih

Možda si vidjela, možda nisi, ali jedan se video počeo širiti TikTokom i pokazuje koliko danas društvo nema suosjećanja i koliko idemo nizbrdo kao ljudi. Svi su osudili grupicu mladih koja je mislila da je kul jer zeza jednog mladog dečka.

O ovakvim se stvarima ne smije šutjeti i na njih samo okrenuti glavu jer tako sigurno neće stati. Bullying – i online i uživo, je jedan problem s kojim se susreću sve generacije. Pogotovo može ostaviti posljedice na mladima. Nasilnici misle da su jako kul ako to rade, a zapravo samo pokazuju koliko su jadni. Zezati i ismijavati druge na temelju bilo čega nije u redu. Grupica mladih dečki je u McDonald'su snimala njihovog zaposlenika, izvikivala mu grozne stvari, ismijavala ga… I naravno taj video su ponosno objavili. Njihovo ponašanje je došlo do svih, a reagirali su i neki influeneri kako bi poslali poruku što većem broju svojih pratitelja kako ovakvo ponašanje nikako nije u redu.

 

@ko.je.niko #stitch with @Karlo ovu se zove BULLYING i dok svi šutimo ovo ce se nastaviti dogadati. Gledajte sto vasa djeca mozda rade, ucite ih sto je empatija, socijalna inteligencija i slicno. Zao mi je sto ovaj decko mora to trpiti, ali vjerujem da ce jednog dana se ovoj djeci sve vratit ili da ce se ako nista drugo opametit, ali nazalost ako se ovako ponasaju sa svojih 15 godina sigurno ce se tako ponasat i sa 30+ godina #croatia #balkantiktok #balkan #fyp #foryou #hrvatska #srbija #mama #mame #zezanje #skola #bezobrazno ♬ original sound - kojeNiko

 

Niko koji je inače poznat po svojim zabavnim sadržajima odlučio je napraviti pauzu i poslati ozbiljnu poruku dečkima koji su ovo snimali i njihovim roditeljima, ali i svima drugima. "Ovo se zove BULLYING i dok svi šutimo ovo će se nastaviti događati“. Video koji je snimio trebaju pogledati SVI. Priča je došla čak i do McDonald'sa koji je poslao također javnu poruku da ovakvo ponašanje nikako ne podržava.

 

 

Ovo se ne događa "tamo negdje", nego se događa tu kod nas. Nema situacije u kojoj je ovakvo ponašanje okej i opravdano i zbog njega NIKADA nećeš ispasti faca. Žalosno je da danas još uvijek treba objašnjavati pojedincima kako se ovako ne bi trebali ponašati.

mc donalds ko je niko bullying nasilnici mcdonalds situacija ismijavanje zaposlenika poruka za mlade

Još vijesti