Slika nije pronađena

Današnji tinejdžeri ne mogu zamisliti život bez interneta, guglanja, mobitela, društvenih mreža, glazbenih servisa, skidanja filmova itd. Teško je pojmiti da su nekoć tinejdžeri živjeli potpuno drukčije.


Ako samo pogledamo 10 godina unatrag sjetit ćemo se da smo apsolutno drukčije živjeli. Nije sve vrvjelo mobitelima, društvene mreže su tek bile u začetku, a telefon i internet nisu se mogli koristiti istovremeno. A ako se vratimo 15 godina u prošlost prisjetit ćemo se kako su tinejdžeri i studenti svaku informaciju morali provjeriti u enciklopediji, a ne na Google-u.

Evo s kojim su se 'problemima' susretali tinejdžeri prije samo 15 godina:

Čekanje danima na fotke koje se trebaju izraditi da vidiš jesi li dobro ispala.


Kako bi dokazali prijatelju da griješi, tinejdžeri su informacije morali provjeravati u enciklopediji.


Suočavanje s činjenicom da neće ponovno sresti svoju srodnu dušu ako odmah ne traže njezin broj telefona.


Kako bi kupili novi album omiljenog izvođača tinejdžeri su morali stajati u redu.


Nije bilo online shoppinga: morao si se sramotiti pred tetom u ljekarnoj kako bi kupio kremu protiv hemeroida i slične stvari (iako možda nije bila za tebe).


Kada bi se dečki htjeli čuti sa svojom simpom morali su zvati na kućni telefon i pitati njezinog tatu može li se ona javiti na telefon.


Kada je netko nekome dugovao novac ili bilo što drugo, tada je trebalo `utjerati dug` uživo jer nije bilo mobitela ili chata na Face-u.


Prijatelj nije mogao javiti da će kasniti 20 minuta. Neka čekanja su bila vječna.


Flertanje se odvijalo isključivo uživo.


Čekanje poštara da dostavi važnu poštu kao što su rezultati nagradne igre ili razglednica frendice koja je otišla na more.


Čavrljanje s ljudima se odvijalo bez ikakve tehnologije koja bi nam bila u rukama ili pred očima, poput pametnih telefona danas.


Novi film  gledao se ili u kinu ili se morao posuditi u videoteci.tinejdžeri problemi

Još vijesti