Slika nije pronađena

Istraživanje je dalo odgovore na ova pitanja i otkrilo od kojih ćeš odnosa iz srednje škole kasnije u životu imati koristi, a od kojih baš i ne. Ovo samo još jednom potvrđuje koliko je tvoja srednjoškolska BFF super.

Beskonačna druženja s best frendicom u srednjoj su najbolji način za provesti vrijeme. Nema tog dečka koji može biti bolji od tvoje BFF. Ona će uvijek biti tu za tebe, čak i nakon srednje kada se prestanete družiti toliko koliko i prije. Jedno je novo istraživanje dalo još jedan razlog zbog kojeg trebaš biti zahvalna za svoju srednjoškolsku bestie.

via GIPHY


Ona te, a da to ni ne zna, priprema za ljubavni život koji ti tek slijedi. Nedavno provedeno istraživanje htjelo je istražiti postoji li veza između srednjoškolskih odnosa i ljubavnog života kada odrastemo. Rezultati su pokazali da oni koji imaju čvrste i bliske prijatelje u godinama između 13 i 18 – kada su u razdoblju srednje škole,  kasnije u životu imaju bolji ljubavni život.

I dok su prijateljski odnosi super, s druge strane, dejtanje u srednjoj školi nema nikakvog utjecaja na kasnije romantične odnose tijekom života. Kroz njih tinejdžeri ne nauče nikakve vještine koje im kasnije u životu mogu na bilo koji način poslužiti, barem kada su u pitanju veze. Vjerojatno je razlog za to u tome što srednjoškolske veze ne traju dugo.

via GIPHY


A kada su u pitanju prijatelji, stvar je malo drugačija. Bliska prijateljstva iz ovog razdoblja naučit će te nekoliko stvari. Znat ćeš odgovarajuće reagirati kada dođe do neslaganja s partnerom, a znat ćeš kako održavati i očuvati bliske odnose. U srednjoj školi kada svima rade hormoni na najjače, prijateljstva se raspadaju i zbog najmanjih sitnica. Ako ono između tebe i tvoje frendice preživi sve srednjoškolske prepreke, to znači da ste naučile prihvaćati tuđe razlike, raditi na sebi i razvijati zdrave međusobne odnose, ali i naučile ste da ljubomora nije dobra.

Srednjoškolske frendice su najbolje!

Foto: Imdb/ Giphy

M.T.

Što čini tvoju frendicu tvojom BFF? Ovo je 9 razloga zašto je baš ona tvoja srodna duša

Muški frend mogao bi biti tvoj najbolji BFF! Ovih 17 činjenica to potvrđuje

KVIZ: Jeste li BFF ili vaše prijateljstvo nije toliko čvrsto i iskreno?

Pogledajte još:

veza ljubav Istraživanje srednja škola bff

Još vijesti