Slika nije pronađena
Lokacije gradnje su odabrane u suradnji s lokalnim vlastima i na temelju glasova građana na Facebooku. Ideja je to McDonald'sa koji učionice gradi u okviru društveno-odgovornog projekta 'Za naš ljepši kvart'.Tako je prije nekoliko dana otvorena učionica Osnovne škole Mladost na Sjenjaku koja, kako je rekao ravnatelj Josip Jukić za Osijek031, učenicima 'pruža mogućnost učenja u zanimljivom, poticajnom i zdravom okruženju jer učenici i učitelji borave na svježem zraku'. Rekao je i da su reakcije učenika, učitelja i roditelja pozitivne i da će takva učionica podići kvalitetu obrazovanja u školi.
Kvaliteta obrazovanja će se podići u ukupno trinaest osnovnih škola u jedanaest gradova – prva učionica je otvorena u zelenom okruženju Osnovne škole Savski gaj u Zagrebu te kasnije na još dvije lokacije – uz OŠ Stenjevec i OŠ Gustava Krkleca. U Sisku je nastava na otvorenom dostupna učenicima u sklopu OŠ Braća Ribar, u Šibeniku će je pohađati učenici u sklopu OŠ Meterize, u Karlovcu školarci iz škola u blizini Parka uz prilaz Korani, prema Ulici Frana Kurelca. U Puli je učionica je otvorena uz OŠ Monte Zoro, u Varaždinu u Graberju, a u Zadru uz OŠ Bartol Kašić. Učionice na otvorenom dočekat će i učenike u Velikoj Gorici, Kastvu i Splitu, piše na mrežnim stranicama McDonald'sa.

Je li i tvoja škola među ovim sretnima koje će dobiti priliku nastavu održavati vani?


via GIPHY


Foto: Giphy/McDonald's

M.Z.

Provjeri još...

Zagrebački profesor sam preuredio informatičku učionicu – pogledajte kako sada izgleda

'Profesori nisu stalno u učionici, ali učenici svejedno sjede i rade' – hrvatski tinejdžer otkrio kao izgleda školovanje u Danskoj

Najoriginalnija učionica u Hrvatskoj motivirat će svakog učenika

Škola mcdonald's otvoreno učionica

Još vijesti