Slika nije pronađena

Hrvatsku je danas potresla objava na Facebooku zagrebačke profesorice u srednjoj školi u kojoj je opisala kako živi jedan njezin učenik.

Malo je reći da je u teškoj financijskoj situaciji – on i mama žive kao podstanari, tata mu je umro, a mami od plaće mjesečno ostane 200 kuna kada poplaća kredite. S tim novcima se oni prehranjuju pa ni ne čudi činjenica da 'nekad imaju za jesti, a nekad ne'. Upravo to je on odgovorio profesorici kada ga je pitala 'imaju li što jesti'.

Kako bi pomogao svojoj mami u borbi za kruh i zaradio za užinu, sedamnaestogodišnjak je počeo čistiti šutu za 50 kuna tjedno. Zbog toga na nastavu dolazi prljav i naravno, drugi učenici ga ismijavaju.

via GIPHY


I taman dok smo mislili da smo dovoljno posramljeni jer pratimo modne trendove i skrolamo po društvenim mrežama dok tinejdžer umire u prašini da bi si kupio burek, on nas je opet učinio manjima od makova zrna. Profesorica je pri sredini statusa napisala ovo: 'Srce me zabolilo danas kad je došao sav prljav na sat i rekao da kasni jer je radio; čistio šutu... i 5 minuta poslije došao je neki profesor prikupiti novce za Unicef te je taj isti učenik dao 5 kn za druge u potrebi'. Iako nema dovoljno ni za sebe.

Sedamnaestogodišnjak ne želi da se njegov identitet zna, a pomoć mu je prijeko potrebna... Upravo zato za pomoć je apelirala njegova profesorica koja mu je već nekoliko puta pomogla – organizirala je akciju u kojoj su ga obukli i kupila mu je namirnice koje se ne kvare, a koje će mu ovaj tjedan odnijeti. I sada je pokrenula lavinu reakcija – njezin status je podijeljen skoro dvije tisuće puta i skupio je jednako toliko komentara.


Ako i vi želite pomoći, javite joj se u inbox.

Foto: Facebook/Pixabay/Giphy

M.Z.

Provjeri još...

Potresni video: život s ocem alkoholičarom opisan u jednoj pjesmi!

ZLOSTAVLJANJE U ŠKOLI U kameru ispričao što su mu sve radili - primio podršku iz cijelog svijeta

Svi pričaju o ovom status s Fejsa – možeš li uopće zamisliti ovakav prvi dan škole?

srednjoškolac potresno facebook

Još vijesti