Slika nije pronađena

Zachu Zeileru je u dobi od 15 godina dijagnosticiran Hodgkinov limfom, tumor koji nastaje zloćudnom preobrazbom stanica limfocitnog reda.

Ova vijest bila je posebno šokantna za njegovu obitelj jer je mladić bio sportaš koji do tog trenutaka nije imao problema sa zdravljen. Zach je ubrzo krenuo na kemoterapije te je u jednom trenutku pao na svega 45 kilograma. Iako se borio s opakom bolešću, nije klonuo duhom. Budući da je u tim trenucima osjećao mnogo bijesa i ljutnje, pronašao je svoj 'ispušni ventil': vježbanje! 'To je bio super način da izbacim svu negativnu energiju iz sebe i ubrzo sam postao ovisan o teretani' pojašanjava hrabri mladić.


Posljednjih 5 godina vježbao je dva sata dnevno, a osim što je vidljiva značajna razlika u njegovom fizičkom izgledu, Zach je mnogima poslužio kao inspiracija; na YouTube accountu ima više od 11 milijuna pregleda te više od 68 tisuća Facebook fanova.

'Planiram nastaviti baviti se svojim tijelom, ali jednako tako voditi računa i o psihičkom zdravlju – vodit ću zdrav život. Želim poslužiti kao primjer i inspiracija drugim ljudima koji pokušavaju ostvariti svoje snove' zaključio je mladić.

Foto: Facebook Zach Zeiler
Izvor: DailyMail
I.N.

tinejdžer rak bodybuilding

Još vijesti