Slika nije pronađena

Bloger Krule je jedan super smiješni lik koji na svom Facebook profilu svakodnevno komentira hrvatsku svakodnevicu koja, kao što svi znamo, nije baš bajna. Iako su veće šanse da ga prate vaši roditelji nego vaši frendovi iz razreda, ovaj put je napisao nešto što bi vas moglo zanimati.

Kruletu su stigle fotografije školskih obroka iz dvije različite, kako kaže – poprilično udaljene škole, no unatoč drugim kuharicama i kilometrima koji ih dijele, jedno im je zajedničko – hrana općne ne izgleda fino, primamljivo ni kvalitetno. Zapravo izgleda kao ono što svakom školarcu NE treba!


Tom se prilikom osvrnuo na hranu u školama prije 30-ak godina koja je, prema njegovom mišljenju, bila bolja, raznovrsnija i kvalitetnija. Evo što je napisao:

"80tih godina školstvo u Hrvatskoj je bilo na nivou na kakvom nikad više neće biti. Učitelji su bili institucije, roditelji Bog i batina, a naše je bilo da učimo. Što se kuhinje u osnovnim skolama tiče, roditelji su nam hranu plaćali mjesečno. Hrana je bila raznolika... čajeva i bijele kave redovito i u izobilju. Žlicom i vilicom se jelo redovito. Grah... čušpajzi... restani krumpir... kobasice...pohano... tako su izgledali naši obroci. Ako bi se zaželjeli paštete, samo bi dan prije teti u kuhinji rekli da bi mi paštetu... mada nam nisu voljeli servirati paštetu", prisjetio se u svojoj objavi na Fejsu.

Cijelu objavu možete pročitati ovdje.

L.B./foto: Facebook@Bloger Krule

Provjeri još...

Srednjoškolac iz Osijeka postao kradljivac bicikala: 'Trebao mi je novac, imao sam zahtjevnu curu'

Rezultati ankete – ocjene u školama bi se trebale ukinuti

Srednja škola vs fakultet - koje su razlike u zadaćama?

Škola Hrana Prehrana