Slika nije pronađena

Mobilnog interneta nikada dosta. Uvijek pred kraj mjeseca bude panika, a sada na super zabavan način možeš uhvatiti koji megabajt mjesečno više – no postoji kvaka.

Koliko puta dnevno pogledaš na mobitel? Bilo da ideš pogledati koliko je sati, je li ti došla nova poruka, što ima novog na Instagramu... kada se sve zbroji otkriveno je da mladi dnevno pogledaju na mobitel i do 150 puta! Sada ćeš pogledavanje na mobitel moći iskoristiti za još nešto. A1 Hrvatska napravili su jednu novu aplikaciju koja će konstantno pogledavanje na mobitel učiniti korisnim i donijeti ti mjesečno hrpu megabajta! A uz to, još će te nečemu i naučiti. Evo o čemu se radi.

U suradnji s profesorom hrvatskog jezika s Odsjeka za hrvatski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu nastala je aplikacija nazvana A1 Lappsus. Radi se o aplikaciji koja spaja dobivanje besplatnih megabajta, konstantno gledanje na mobitel i znanje hrvatskog jezika.

via GIPHY


Svaki treći put kada ideš otključati zaslon aplikacija će ti postaviti po jednu pravopisno pitanje i ponuditi dva moguća odgovora – primjerice, piše li se 'uspjeh' ili 'uspijeh'. Za svaki točan odgovor, slijedi nagrada – podatkovni promet. Mjesečno se na ovaj način može sakupiti čak do 1 GB.

U bazi aplikacije ima 500 gramatičkih i pravopisnih pitanja koja se i cijelo vrijeme nadopunjavaju i osvježavaju.

Možeš ju jednostavno skinuti putem Google Playa na svoj Android i krenuti s odgovaranjem na pitanja.

Foto: Freepik – nensuria/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

Ne možeš odlučiti koji faks odabrati? Postoji jedna aplikacija koja će ti olakšati život

[Viber 10] Odsad možeš chatati sa skrivenim brojem u aplikaciji koja je sigurnija nego ikad

Ono kad si ne možeš priuštiti #nofilter – najbolje aplikacije za uređivanje fotki za Instagram

Hrvatski besplatni megabajti pravopis aplikacija mobitel

Još vijesti