Slika nije pronađena

Nije lako biti najpoznatija igračka na svijetu!

U posljednjih 55 godina, Barbie je radila više od 150 poslova, a bila je uspješna u svakom od njih. No tek je nedavno postala vlastita šefica Poduzetnica Barbie najnovija je verzija ove lijepe lutke kojom su se igrala i još uvijek se igraju djeca diljem planeta.

Početkom 60-ih godina 20. stoljeća bila je modna dizajnerica, balerina, stjuardesa, medicinska sestra i tenisačica - sve to u razmaku od samo 2 godine. Iskušala se i kao astronautica, kirurginja i skijašica prije nego li je u 80-im godinama prošlog stoljeća postala instruktorica aerobika. U nedavnijoj prošlosti bila je i voditeljica vijesti, voozačica trkaćih automobila i policajka.

Ove godine Barbie slavi svoj 55. rođendan! Znate li kako se originalno zove i odakle je dobro znana Barbie? Znate li da je na Mjesec kročila prije astronauta i da je ostvarila karijeru i u vožnji trkaćih automobila?

Pogledajte u ovoj infografici kako je Barbie proživjela svojih 55 godina. Uz takav životopis jasno je da ova djevojka/žena/lutka može sve što poželi!

Više o ovoj intrigantnoj lutki pročitajte ovdje.

L.B./izvor: Metro

barbie 55. rođendan

Još vijesti