plesna škola

Iako postoji ovakve osnovna škola, učenici koji žele nastaviti svoje školovanje u istom pravcu, moraju upisivati srednje škole izvan Hrvatske. Rijeka to želi promijeniti i planira otvoriti novu vrstu srednje.

Još jedna opcija kod upisivanja srednje škole! Za sada ovakva škola još ne postoji u Hrvatskoj, a Rijeka je napravila prvi korak prema tome da se napokon otvori. Radi se o srednjoj plesnoj školi. U Rijeci već godinama postoji Osnovna škola za klasični balet i suvremeni ples, a oni koji ju završe i žele nastaviti dalje u plesnom smjeru, moraju upisivati škole izvan Hrvatske, piše Novi list. Sada je napravljen prvi korak prema tome da se otvori i srednja plesna škola – prva takva kod nas.

'Interesa za srednjoškolskim obrazovanjem ima, a kad bi Rijeka imala svoju školu, bilo bi ga sigurno i više. Ideja je otvoriti strukovnu četverogodišnju školu nakon koje bi se učenici odmah mogli zaposliti i to u školu koja bi imala dva odsjeka, za suvremeni ples i za klasični balet. Bila bi to prva takva škola u Hrvatskoj', ispričala je za Novi list Violeta Nikolić, ravnateljica OŠ Vežica.

Prvi su korak odradili, poslali su pismo namjere ministarstvu. Kada bi se škola stvarno mogla i otvoriti, za sada se ne zna, ali nadamo se uskoro, jer ovo se čini kao odlična ideja. Oni koji ju upišu će se osjećati kao da su u 'Step Up' filmu.

Pogledajte još:

Koja su trenutno top zanimanja za koja ima posla odmah nakon srednje škole? Top 7 najtraženijih

Tipovi učenika koji postoje u baš svakoj srednjoj školi – i neće ti svi biti dragi

Što te sve čeka u srednjoj: 10 stvari koje trebaš znati prije nego kreneš u srednju školu

Hrvatska plesna srednja škola Rijeka srednja škola

Još vijesti