Slika nije pronađena

WhatsApp koristimo svakodnevno za dopisivanje, slanje fotografija, snimanje zvuka ili videa i naravno za pozive. I to je uglavnom sigurna aplikacija za razgovor između dvoje ili više ljudi, no na neke bi stvari ipak trebalo pripaziti.

Uvijek kad ga instalirate, WhatsApp pošalje obavijest želite li raditi backup vaših razgovora na dnevnoj, tjednoj, mjesečnoj bazi ili nikada. Iako iz kompanije kažu su razgovori ali i sve što šaljete potpuno sigurni, iz Electronic Frontier Foundationa kažu da bi ipak trebali paziti što šaljete. Također, trebali bi biti oprezni kada radite backup ili koristite WhatsApp preko web aplikacije.


'Iako su poruke i medijski sadržaj između korisnika kriptirani, WhatsApp ne kriptira online backup vaših razgovora', kažu iz EFF-a. To znači da sve što pokušate pohraniti na cloud (poruke, fotografije, video snimke) stoji tamo bez zaštite. To isto tako znači da netko tko se time bavi, može provaliti na vaš cloud i doći do vaših podataka.


Savjet je da ne radite backup podataka na cloud, te isto to vrijedi i za vaše sugovornike. Bilo bi sigurnije da se napravi desktop aplikacija radije nego web sučelje. Samo malo više pripazite na poruke i sadržaj koji šaljete dok WhatsApp nerješiv problem. 

Foto: WhatsApp/ Giphy

Izvor: Zimo.hr

I.I.

Pročitajte još:

Super trikovi na WhatsApp-u koje do sada niste znali

Stiže velika promjena na WhatsApp koje će se svima svidjeti

Prevari WhatsApp: evo kako 'zaobići' plave kvačice koje otkrivaju kada ste pročitali poruku!

whatsapp aplikacija sigurnost

Još vijesti