Slika nije pronađena
Instagram bi, navodno, neko vrijeme mogao predstaviti novost koja će nas sve itekako razveseliti – Mashable piše da ćemo na Instaču uskoro moći objavljivati videozapise koji će trajati mnogo duže od jedne minute.

To bi ustvari značilo da ćemo svi dobiti opciju uploadanja svojih, malo dužih videa na Instagram. Kako to trenutno još uvijek nije onogućeno, mnogi Instagram influenceri, make up artisti i mnogi drugi sve videozapise duže od jedne minute moraju objavljivati na drugim mrežama, između ostalih i na YouTubeu.

via GIPHY


Instagram stalno uvodi neke nove opcije i nudi mnoge mogućnosti – mogu se objavljivati videozapisi, fotke i dnevne priče (Stories). Jedina ograničenja se odnose upravo na dužinu trajanja videa na feedu koja je dosad bila tek jednu minutu. Što se tiče Instagram priča, one mogu trajati još kraće, tek 15 sekundi. Osim, naravno, ako je riječ o liveu. Mnogi korisnici Instača na to su se često žalili, a sad bi se to moglo promijeniti.

Uprava Instagrama je zbog toga počela razmišljati o povećanju dužine videa koji se objavljuju na Instagramu – dosadašnje ograničenje od 60 sekundi stoga će vjerojatno povećati na čak 60 minuta. Ova je ideja predobra za privući korisnike YouTubea, pogotovo ako inače kao društvenu mrežu često koriste Instagram. Kvalitetniji sadržaj omogućit će korisnicima još više pratitelja i veću posjećenost na osobnim profilima, a Instagramu dodatnu zaradu, budući da će u duže videe moći aplicirati više oglasa.

Ovom novom opcijom objavljivanja dužih videa Instagram bi mogao ozbiljno ugroziti YouTube koji je trenutno najpopularnija platforma za objavljivanje i gledanje spotova preko interneta.

via GIPHY


S obzirom na to da popularnost YouTubeu sve više raste i da je prerasla Instagram, ovo je sasvim logičan 'osvetnički' potez! Naime, nedavno istraživanje je pokazalo da najviše mladih u dobi od 13 do 17 godina koristi upravo YouTube, ali 'u stopu' ga prati Instagram po popularnosti. Više o tome pročitaj ovdje.

No, ovim potezom je ozbiljno zaprijetio YouTubeu. Hoće li ga time i uništiti, preostaje nam vidjeti. Što ti misliš? Reci nam u anketi!


Foto: Pixabay/Giphy

D.Š.

Pročitajte još:

Instagram nije više 'must have' – evo koja je sada najpopularnija društvena mreža među tinejdžerima

PREDOBRO Instagram uvodi novu opciju – ekipu ćemo moći maknuti s feeda bez da skuže

Novost na omiljenoj društvenoj mreži – ova promjena vam se neće svidjeti

video youtube instagram download

Još vijesti