Slika nije pronađena

Ljubitelji adrenalinskih vožnji ostat će zadivljeni novim vlakom smrti koji samo što nije otvoren. Može se i iz prvog lica pogledati kako će izgledati vožnja.

Najbrži, najveći i najviši na svijetu! Otvara se vlak smrti koji će svi htjeti posjetiti barem jednom u životu jer ovako nešto još sigurno niste vidjeli. U zabavnom parku Canada's Wonderland u Kanadi od ove će godine posjetitelji moći isprobati i ovo čudo od voženje. Zvat će se Yukon Striker i bit će to najluđa vožnja kakva još nikada nije viđena. Otvara se 3. svibnja, a ljude širom svijeta osvojio je već sada.

Najveća brzina koju će dostići tijekom vožnje je 130 km/h, imat će spust od 74 metra, tunel pod zemljom i čak 4 inverzije (inverzije su dijelovi vlaka smrti kada se napravi cijeli krug od 360 stupnjeva). I to su samo neke od karakteristika koje ovaj vlak smrti ima, a drugi nemaju.


Nakon što 'putnici' dođu do vrha, drži ih na vrhu nekoliko sekundi kako bi se pripremili na vrisak jer slijedi im oštar pad pod kutem od 90 stupnjeva, odlazak u podzemni tunel, a tu je odmah nakon i kompletni krug. Adrenalina neće nedostajati.

Vožnja će trajati 3 minute i 25 sekundi, a vlak smrti tijekom vožnje prođe cijeli kilometar.

Neće biti najbrži vlak smrti općenito, ali će zato biti onaj koji ima najbrži vertikalni spust kada će 'putnici' padati licem prema dolje.

Ovu vožnju koja će postaviti nekoliko novih svjetskih rekorda dizajnirali se Bolliger & Mabillard. Gradnja je počela prošle godine u siječnju, a zadnji dio vožnje bit će postavljen vrlo uskoro.

Koliko će vožnja biti strašna pokazuje najbolje video u kojem se iz prvog lica gledatelj vozi jednim dijelom Yukon Strikera. Možete točno zamisliti kako bi vožnja izgledala – fenomenalno!

Foto: YouTube printscreen/ YouTube

M.T.

Pogledajte još:

Vodene atrakcije i roller-coasteri: počela izgradnja 'hrvatskog Gardalanda'
Hrvatski Gardaland postaje stvarnost - gdje se otvara i što ćemo moći vidjeti?Ovo ne želite posjetiti – 10 najbizarnijih turističkih atrakcija!najveći najbrži Vlak smrti Adrenalinska vožnja

Još vijesti