Slika nije pronađena
Harry Potter je naš omiljen čarobnjak, i bez obzira na to koliko ga puta gledali, nikad nam neće dosaditi pratiti ga u njegovim avanturama.

Ako si i ti baš poput nas pravi fan Harryja Pottera, za tebe imamo predobre vijesti. Jesi li znao/la da možeš posjetiti mjesta koja su inspirirala spisateljicu J. K. Rowling i tako, barem nakratko, ući u svijet Harryja Pottera i njegove ekipe?

via GIPHY

Britansku spisateljicu J. K. Rowling inspirirale su Engleska i Škotska. Znamenitosti koje su sastavni dio njihove baštine, pojavljuju se u filmovima Harryja Pottera i tako odaju jedinstvenost starih utvrda i fascinantnih ulica.

Dvorac Alnwick, Engleska (Hogwarts)

Da, Hogwarts stvarno postoji, iako se u stvarnosti zove dvorac Alnwick. Nalazi se u Engleskoj, a godišnje ga posjećuje sve veći broj turista iz cijelog svijeta, a posebno fanovi Harryja Pottera. Ova srednjovjekovna utvrda pojavila se u dva nastavka Harryja Pottera - 'Harry Potter i Kamen mudraca' te 'Harry Potter i Odaja tajni'.The Elephant House Cafe
Ako si obožavatelj Harryja Pottera, onda smo sigurno da ćeš željeti posjetiti i ovaj kafić. Zašto? E, pa zato jer je baš tu započela ideja o Harryju Potteru. Nalazi se u samom središtu Edinburga u Škotskoj, a upravo je u njemu spisateljica J. K. Rowling odlučila napisati knjigu o malom čarobnjaku. Sve ostalo je povijest. The Elephant Hpuse postao je jedno od najposjećenijih mjesta u Edinburgu, a svake godine posjeti ga sve veći broj fanova.


Leadenhall Market

Leadenhall Market nalazi se u središtu Londana, a fanovi Harryja Pottera prepoznat će ga pod imenom Diagon Alley, u prijevodu Zakutna ulica. Iako ju bezjaci ne mogu vidjeti, Zakutnu ulicu u filmovima o Harryju Potteru rado posjećuju čarobljaci iz cijelog svijeta.

via GIPHY


King's Cross željeznička postaja
King's Cross ili skrivena željeznička stanica 9 ¾ sve čarobnjake odvodi na put u Hogwarts. U čast Harryju Potteru, svi fanovi mogu se fotkati ispred natpisa, odnosno naziva skrivene stanice.Wauuuu, nismo ni znali da tako lako možemo ući u svijet Harryja Pottera, a čak nam ni nije toliko daleko!

Foto: Pexels/Pixabay/Giphy/Facebook

D.Š.

Pročitaj još:


I ti možeš spavati u sobi Harryja Pottera (ili barem tako kažu) – i to za paprenu cijenu

KVIZ: Jesi li pravi fan Harryja Pottera?

Fanovi Harryja Pottera su bolji ljudi? Istraživanje je potvrdilo ono što logika nalaže

harry potter film mjesta

Još vijesti