Slika nije pronađena
Među mladima se u Europi pojavila nova igrica '48-satni izazov', slična onoj koja je bila popularna 2015. godine, 'Igra 72', u kojoj su djeca nestajala na period od 72 sata.

Poanta ove igre je nestati na 48 sati i izluditi prijatelje i roditelje. Dakle, poželjno je da oni budu izvan sebe i objavljuju zabrinute poruke, kojima traže i mole sve koji su vidjeli njihovog nestalog tinejdžera da im jave. Ovaj viralni trend priznaje i dodatne bodove za svaku objavu na društvenim mrežama za vrijeme tinejdžereve odsutnosti.Majka iz Sjeverne Irske progovorila je za britanski Independent o svojem iskustvu, odnosno iskustvu svojeg djeteta. Njezino je dijete napustilo svoj kvart i pronađeno je 55 sati nakon nestanka u drugom gradu, zajedno s prijateljima.


Rekla je da je bila prestravljena, bojala se da će biti mrtvi, prodani ili silovani. 'No, oni misle da je to smiješno i nisu osjećali ni trunku sažaljenja. Kada je policija privela moje dijete i kada su ga vratili kući, vidjela sam objave selfija iz policijskog auta'. Njima se sve to činilo kao odlična avantura, ne znajući koliko je ovo ustvari opasno.

Ona je tada spoznala da je njezino četrnaestogodišnje dijete bilo dio 48-satnog izazova, viralne igre koja 'kruži' društvenim mrežama.

Nama se čini kao još jedan opasan trend, pa smo osjetili potrebu da vas informiramo i upozorimo da ovo NE radite. Nije zabavno.

via GIPHY


Foto: Pixabay/Giphy

M.Z.
Pročitajte još:

Kraj igre koja je uvela strah među mlade - uhićen administrator igre 'plavi kit'

Zbog nje su u školama zabranjivali narukvice, a sada se vratila - saznali smo zašto je igra 'Šarene narukvice' tako opasna

Širi se panika zbog igre 'Plavi kit' – što možeš učiniti kako bi se zaštitila?

izazov Europa Igrica opasno Popularno 48 sati Viralno igra

Još vijesti