Slika nije pronađena

Vlada je donijela odluku da se u Hrvatskoj mora utvrditi tko će snositi odgovornost za sadržaj koji se objavljuje na društvenim mrežama, a nije isključena ni odgovornost pojedinca – ona mora postojati!

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek najavila je donošenje Zakona o nedopuštenom ponašanju na internetu. Ministrica je rekla kako Hrvatska, poput drugih država, smatra da se mora utvrditi odgovornost onih koji upravljaju društvenim mrežama za sadržaj koji se objavljuje, prenosi portal Index.hr.

via GIPHY


Također, postojat će i urednička odgovornost u medijima za komentare koji se objavljuju na mediju. 'U onom dijelu gdje su mediji, dakle gdje postoji urednička odgovornost, utvrdit ćemo jasno odgovornost kako za tekstove, tako za komentare koji se objavljuju', izjavila je ministrica i dodala da urednička odgovornost mora postojati za sve što se na tom mediju događa, kako prenosi Index.hr.

via GIPHY


Smatra da zabrana komentara, nikada nije dobra, no istaknula je kako, kada je riječ o medijima, urednička odgovornost mora postojati. Što se tiče osobne odgovornosti pojedinca, dodala je, ona postoji bez obzira radi li se o analognom ili digitalnom svijetu ako se krše zakoni.

Foto: Pexels / Giphy

M.S.K. / Index.hr

Pogledajte još:

Nije pas Harryja Pottera, ali sve zna – nećete vjerovati što sve radi na izrečene čarolije iz Hogwartsa [VIDEO]

Novi Insta trend kojeg s razlogom nema više na Fejsu! Evo što ekipa ponovno masovno radi...

WhatsApp uvodi novost koja bi se mogla dopasti nevjernima u vezi, ali i zakomplicirati korištenje

zakon komentari na društvenim mrežama odgovornost komentiranje Novi. zakon facebook društvene mreže

Još vijesti