Slika nije pronađena

Svako toliko tinejdžeri se dosjete nečemu novom što im se čini skroz kul, a najčešće zbog toga završavaju na Hitnoj. Drugačije nije ni sada.

Maloljetnici više izgleda neće žicati ljude u dućanima da im kupe bocu alkohola jer su pronašli način kako da ga sami legalno kupe bez obzira na to koliko imaju godina. Umjesto toga, sada će ih se moći sresti među policama u dućanu s proizvodima za izradu kolača. Između pudinga, praška za pecivo i vanilin šećera, skriva se proizvod s kojim se mladi žele napiti. No, ne baš uspješno.

via GIPHY


Srednjoškolci iz SAD-a su pokrenuli ovaj trend. Ideja im je bila da koriste ekstrakt ruma, koji se inače koristi za izradu kolača, kako bi se napili. Uskoro se ovo toliko proširilo među njima da je škola morala upozoriti roditelje da malo pripaze što im djeca kupuju u dućanima i konzumiraju. Upozorenje se dodatno proširilo nakon što je jedan od učenika završio na Hitnoj jer je konzumirao previše ovog proizvoda.

Osim ekstrakta ruma, neki su otkrili i da mogu koristiti ekstrakt Bourbon vanilije umiješan u kavu. Tako dok hodaju prema školi sa svojim kavama za van, u njih dodaju i dobru količinu ovog ekstrakta. Ne zato što vole vaniliju, već zato što ovaj proizvod ima 35% alkohola po bočici, a nekada je taj postotak čak i veći.

via GIPHY


Iako ove arome nisu baš jeftine, jedan su od rijetkih načina na koji mogu doći do alkohola bez da moraju nekoga starijeg žicati da im kupi. 

Njihovo konzumiranje u većim količinama nikako nije zdravo ni dobro za organizam, a odlazak na Hitnu često neizbježan jer ne znaju kada stati.

Foto: Pexels/ Freepik – flaticon / Giphy

M.T.

Pogledajte još:

OMG Uz mentrualne uloške postaju 'high' – otkiven novi način na koji tinejdžeri proizvode drogu

Upozorenje! Opasna navika koju imaju mnogi od nas može te koštati života

OPREZ! WhatsAppom se širi brutalna igrica koja tjera na samoubojstvo – mnogi ju prozvali nasljednikom 'Plavog kita'

tinejdžeri opasno vanilija rum

Još vijesti