Slika nije pronađena

Googleovi alati na oblaku pružaju mnogo opcija. Aplikacije kao što su Docs, Sheets i Slides su one vrste aplikacija koje omogućuju djeci da se podijele u grupe i ponavljaju projekt do njegovog završetka. Navedeni Google alati također čine dobru platformu za razmjenu poruka, prema nekim tinejdžerima.

Za roditelje, su poruke na papirićima bile glavna vrsta komunikacije tijekom godina njihova odrastanja. Nakon što bi zabilježili nekoliko redaka na nekom papiru iz bilježnice, preklopili bi ga, gurnuli ga preko poda (ili ga dali svojim kolegama iz razreda da šalju dalje) i čekali bi povratnu poruku od primatelja.


via GIPHY


Danas, neke učionice imaju tablete i prijenosna računala. Nije neuobičajeno voditi bilješke, pisati domaće zadaće i dovršiti cijeli projekt, a da u nekim slučajevima učenici ni ne prime olovku u ruke ili knjigu. U takvim učionicama, tinejdžeri često provode jedan-na-jedan ili višesmjerne razgovore točno ispod nosa učitelja. Oni upisuju poruke u Google Docs, što odmah mogu vidjeti svi koji su uključeni u dokument. Koriste različite fontove ili boje teksta kako bi odredili tko je tko ili jednostavno dodaju komentare u margine dokumenta pomoću značajke Comment. Kada učitelj prođe, brzo pritiskanje gumba Resolve briše se cijeli razgovor.


via GIPHY


Ne radi se tu samo o zavaravanju učitelja. Roditelji su isto žrtve prijevare u brojnim prilikama. Iako misle da naporno radite na nekom zadatku za školu, vi možete razgovarati s jednim ili više prijatelja. Sve to Google dokumente čini savršenim alatom za tinejdžere, one koji imaju zabranu izlaska ili one koji se nalaze u nekom prostoru gdje je zabranjeno koristiti mobitele.


via GIPHY


Evolucija od olovke i papira do skrivenih online poruka ima savršen smisao. Korištenjem alata kojima raspolažu, tinejdžeri ostaju neprimjetni za roditelje i učitelje. I za razliku od papirnatih bilješki, mogućnost brisanja poruke klikom miša znači da više nema neprospavanih noći nakon što gđa. Ta i ta čita vašu poruku ispred cijelog razreda.

To se zove inovacija!

Foto: Pexels/ Giphy

M.S.K.

Pogledajte još:

LOL 12 tipova profesora koje ćeš sigurno sresti u srednjoj školi

Što učenici srednjih škola misle o hrvatskom školstvu? Neke stvari su im super, ali neke baš i ne

Umjesto za lovom, učenici trče za diplomom – rezultati istraživanja otkrivaju mozak školaraca

Škola u kazni dom pred roditeljima zanimljivost profesorima pod nosom Google Docs Skrivene poruke google dokumenti

Još vijesti