Slika nije pronađena
Društvene mreže stalno izbacuju neke inovacije. Ovisni smo o njima, koristimo ih stalno i jedva čekamo da iskoristimo nove mogućnosti koje nam nude. Čak su i Facebook Reactions izazvali revoluciju u marketingu, a što će tek Facebook Spaces učiniti uskoro ćemo vidjeti...

                      Na konferenciji F8, Facebook je predstavio platformu virtualne stvarnosti u sklopu koje ćemo se moći družiti s prijateljima u 3D okruženju! To zvuči totalno filmski i futuristički i bit će dostupno na novoj društvenoj mreži iza koje stoji Mark Zuckerberg sa svojim timom, predvođenim s Rachel Franklin. Novi Facebook Spaces bit će smješten u virtualnu stvarnost – imat ćemo avatar koji ćemo moći totalno personalizirati i pozivati druge da nam se pridruže kako bismo gledali video, crtali ili gledali albume. Moći ćemo se teleportirati bilokamo, kontrolirati sve i stisnuti pauzu kad nam je dosta, čak i utišati ili maknuti neke prijatelje iz svog prostora."Mi pokušavamo stvarni svijet prenijeti online. Kada se sprijateljite s nekim na Facebooku ili se učlanite u grupu, vaši fizički kontakti su češći i zajednica ojačana. Facebook Spaces pomješat će virtualno i stvarno na novi način i poboljšati stvarnost. Zato je to bitno, a to je samo početak", napisao je Mark Zuckerberg na svojem Facebook profilu objašnjavajući Spaces.

Snapchat je isti dan predstavio novu opciju – World Lenses. Od sada ne samo da ćemo se moći povezati s animacijama, nego će izgledati kao da se pojavljuju u stvarnosti. Kako biste to isprobali, otvorite Snapchat (koristite stražnju kameru), dodirnite ekran i odaberite filter. Možete posaditi cvijeće, poslikati prijatelja ispod duge, pretvoriti sobu u disko u kojem plešu gljive ili postaviti "OMG" u stvarni interijer. Čini se ultrazabavno!Možemo samo čekati sljedeće inovacije, a do tada imamo domaću zadaću – isprobati sve.
Foto: YouTube/Screeshot/Facebook

M.Z.


Pročitajte još:

Ovo vam se neće svidjeti: Facebook uvodi novost koja bi mogla mnoge osramotiti

OMG Aplikacija koja prepoznaje lica? Uslikaj i saznaj tko je onaj slatki dečko iz tramvaja
Je li ovo stvarnost: Dolazi nam Snapchat mobitel?

mark zuckerberg world lenses snapchat facebook reactions Facebook Spaces

Još vijesti