Slika nije pronađena

Grad Zagreb i ove godine organizira proslavu posljednjeg dana nastave za učenike završnih razreda zagrebačkih srednjih škola pod nazivom 'Dan zagrebačkih maturanata'. Okupljanje će, već tradicionalno, započeti na Trgu bana Josipa Jelačića, a program će se nastaviti na Bundeku.

Na Trgu proslava započinje u 11 sati i predviđeno je da će joj se odazvati oko 5000 maturanata koje će zabavljati DJ Turk, Damir Ludvig, DJ GoCut, Marko Petar Orešković i Miss Milea. Zabavu će nešto prije podneva na kratko prekinuti gradonačelnik Bandić koji će održati kratki govor i uputiti maturante prema Bundeku. Kolona će se kretati sljedećom trasom: Praška – Trg N. Š. Zrinskog – Strossmayerov trg – Tomislavov trg – Mihanovićeva – Miramarska – Ulica grada Vukovara – Hrvatske bratske zajednice (most Slobode) – Damira Tomljanovića-Gavrana – Bundek.


Zbog kretanja kolone bit će preusmjereni tramvajski promet – linije 6, 11, 12, 13, 14 i 17 će zaobilaziti  Trg i voziti preko Glavnog kolodvora dok će maturanti prolaziti Praškom. Zatim će biti prekinut promet Mihanovićevom i Vodnikovom ulicom dok kolona ne skrene na Miramarsku cestu. Kad će maturanti biti blizu Ulice Hrvatske bratske zajednice, tramvajski promet će biti obustavljen u Vukovarskoj kod Miramarske. I autobusne linije bit će preusmjerene u doba kretanja kolone. Kuda će voziti i kada će biti preusmjerene linije s Glavnog kolodvora pogledajte ovdje.
Ekipa će se na Bundeku početi skupljati oko 13:30, a za zabavu će biti zadužen animator Marko Petar Orešković i glazbenici – DJ Ace, TurkThe DJ, DJ James Warren, Astralisteam, DJ Kaane, Jakša Jordes, Surka-Beatbox, zagrebački školski bendovi, ali i CONNECT live.


Red će osiguravati vatrogasci, spasioci, redari, zaštitari, ali i dežurna hitna služba. Upozoravamo i da u park neće biti dozvoljeno unošenje alkohola, staklene ambalaže niti drugih neprimjerenih sredstava.

ZET će maturantima osigurati i pojačane linije javnog gradskog prijevoza kako bi se sretno i sigurno vratili doma.


Foto: Teen385/Tulumarka

M.Z.


Provjeri još...

FOTO Fora natpisi na majicama za kraj školske godine – inspiraciju pronađite ovdje

KVIZ: Kako ćeš provesti Norijadu?

Playlista za norijadu – 25 pjesama koje obuhvaćaju sve osjećaje koje imaš na kraju srednje

program norijada 2018 dan zagrebačkih maturanata

Još vijesti