Slika nije pronađena

Za maturante petak označava zadnji dan nastave i norijadom će proslaviti posljednji dan svog srednjoškolskog obrazovanja. Pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić objasnio je kako će ove godine izgledati cijeli protokol.

Grad Zagreb i ove godine, kao i dugi niz godina do sada organizira proslavu posljednjeg dana nastave za učenike završnih razreda zagrebačkih srednjih škola, poznatu pod nazivom Dan zagrebačkih maturanata.


Foto: Tulumarka

Norijada 2017 - program i satnica

Program ovogodišnje proslave počinje na Trgu bana Josipa Jelačića u petak, 19. svibnja u 11:00 sati. Na Trgu je predviđeno okupljanje oko 6.000 maturanata te glazbeni program u izvedbi Astralis Team DJ-a. Na glazbenom programu koji će se održati u parku Bundek očekuje se dodatnih 3.000 maturanta.

Obraćanje gradonačelnika Milana Bandića svim okupljenima na Trgu bana Jelačića predviđeno je u 11.55 sati, a točno u podne predviđen je polazak povorke prema parku Bundek.


Prigodno uređen kamion će voditi povorku prema parku Bundeku, gdje se očekuje dolazak oko 13.30 sati.
Povorka će se kretati trasom: Praška – Trg N. Š. Zrinskog – Strossmayerov trg – Tomislavov trg – Mihanovićeva - Miramarska - Ulica grada Vukovara - Hrvatske bratske zajednice (most Slobode) – Damira Tomljanovića-Gavrana - Bundek. Povorku će pratiti zdravstvena ekipa,  prometna policija i zaštitari u svrhu osiguranja sudionika.

Voditelj programa na Bundeku bit će animator Marko Petar Orešković, a za maturante je organiziran bogat glazbeni program u kojem sudjeluju - DJ Mike C,  Kings Live, DJ FRX te kao specijalno iznenađenje pjevač i glazbenik Ivan Zak.

U svrhu sigurnog i dostojanstvenog obilježavanja Dana zagrebačkih maturanata, cijelo vrijeme održavanja programa u parku Bundek će dežurati zdravstvena ekipa, vatrogasci, spasioci i redarska služba, a po završetku programa koji završava u 22.00 sata,

radi lakšeg i bržeg povratka sudionika svojim domovima, ZET će osigurati pojačane linije javnog gradskog prijevoza.


Foto: Tulumarka

Tramvajski prometPogledajte točan program Dana zagrebačkih maturanata 2017

Početak preusmjeravanja tramvajskog prometa očekuje se oko 11.15 sati, kada će linije 1, 6, 11, 12, 13, 14 i 17, koje uobičajeno prolaze središnjim gradskim trgom, biti preusmjerene na Glavni kolodvor.


Trg Bana Josipa Jelačića

11:00 Početak programa

Glazbeni kamion je pozicioniran ispred Manudševca, parkiran u smjeru Praške (okomito na Prašku) tako da prikolica s razglasom formira binu usmjerenu prema zapadu (prema spomenku bana Josipa Jelačića i Satu).


Program na kamionu

Izvođač: Astralis Team DJ

Voditelj animator: Marko Petar Orešković

DJ pušta glazbu, voditelj animira maturante te stvaraju pozitivno ozračje najavljujući program i pozivajući maturante na zajedničko druženje.

11:55 – 12:00 - obraćanje Gradonačelnika maturantima.

Gradonačelnik odbrojava do podneva do Gričkog Topa.

12:00 - Grički top označava početak tzv. flash moba, Atomic Dance factory počinje s animacijom, plesači izvode koreografiju, animator i gradonačelnik pozivaju maturante na sudjelovanje svojim primjerom (Gradonačelnik pleše ako želi)

12:05 - Manequin challenge, kad plesači završe koreografiju ostaju u pozicijama te kamera kreće kroz njih dok voditelj/animator poziva sve da se pridruže.

12:10 - Kamion kreće prema Bundeku uz glazbeni program Astralis Team DJ

Dolazak kamiona na Bundek se predviđa oko 13:30 sati

Jezero Bundek

Voditelj animator Marko Petar Orešković vodi, najavljuje program i animira posjetitelje.

13:00 – 15.00 - DJ Mike C

15:00 - 16:30 - Kings Live

16:30 - 16:55 - DJ FRX

17:00 - 19:00 - IVAN ZAK

19:00 - 21:00 - DJ MARIO PALMAR

21:00 - 22:00 - DJ FRX


Foto: Tulumarka

I.I./ Ivica Lovrić

Pročitajte još:

Važni datumi za buduće maturante – objavljen kalendar polaganja ispita državne mature za sljedeću godinu

Stigli rezultati probne državne mature – što ste zeznuli, u čemu rasturili?

Maturalna večera: Period kad se cijeli razred svađa ili najvažniji događaj u životu?

Zagreb norijada dan zagrebačkih maturanata norijada 2017

Još vijesti