Slika nije pronađena

Niz sadržaja namijenjen je mladoj publici, a mladi će sudjelovati i pri ocjenjivanju programa! Sve to odvijat će se od 11. do 18. studenog u Zagrebu na nekoliko lokacija – u kinu Europa, kinu Tuškanac, MSU, Dvorani Müller, F22 – Nova akademijska scena, u Narodnom sveučilištu Dubrava i u Kulturnom centru Travno.

Cijeli filmski program možete pogledati ovdje, a mi vam donosimo ono najatraktivnije mladima u okviru festivala.

Filmski pogram PLUS, namjenjen mladim filmofilima, sadrži niz zanimljivih naslova, a neki od njih su Ja sam Júlia i Fortuna.


Ja sam Júlia

Zajednička poveznica ovim filmovima je odrastanje i odvajanje od poznate sredine te snalaženje u novoj. U filmu Ja sam Júlia glavna junakinja, studentica athitekture, odlazi na razmjenu u Berlin, a u filmu Fortuna glavna junakinja, migrantska djevojčica, započinje novi život u švicarskom katoličkom samostanu.


Fortuna

Zanimljivost PLUS-a je da o najboljim filmovima odlučuje Mladi žiri sastavljen od srednjoškolaca, a filmove su također odabrali srednjoškolci.



U glavnom programu ZFF prikazuje film koji bi vam se naročito mogao dopasti – britansku romantičnu komediju Stari momci s Alexom Lawtherom, zvijezdom nove Netflixove serije 'The End of the F***ing World'.

Program namijenjen profesionalcima, INDUSTRIJA, ove godine uključuje i radionice namijenjene djeci i mladima.

'Virtualni Alep' u suradnji s 'Are You Syrious' donosi iskustvo virualne stvarnosti nadahnuto dirljivom pričom dječaka Mohameda Kteisha (14) iz Alepa. Mohammed je razočaran ruševnim stanjem svoga grada, Aleppa, odlučio vratiti sjećanje na grad kreirajući maketu grada koji je kreativni VR tim pretočio u virtualnu stvarnost. Struktura radionice potiče sudionike da, kao i Mohammed, kreiraju virtualnu stvarnost po modelu njihovih gradova. Radionica 'Virtualni Alep' će se održavati dva dana, 12. i 13. studenog, od 16:30 sati na engleskom jeziku, a namijenjena je svima starijima od deset godina.


Virtualni Alep

'Dječja kreativna radionica: Moja prva videoigra' održavat će se u subotu, 17. studenog, od 10 sati i u nedjelju, 18. studenog, od 12 sati i isto je namijenjena starijima od deset godina. Tijekom četiri sata radionice, polaznicima će pomoću pripremljenih materijala biti prikazan način izrade videoigara. Bitno je naglasiti da na nju morate ponijeti laptop.

Za radionice se možete prijaviti na e-mail inja@zagrebfilmfestival.com.

Ostale informacije pronađite na www.zff.hr i pripremite se – zabava uskoro počinje!

Foto: ZFF

M.Z. / PR

Zagreb Film Festival zff program radionice Filmovi

Još vijesti