Slika nije pronađena

Postoji puno razloga zašto je dobro imati biljke u svom okruženju, ali krenimo od najbitnijeg: lijepo izgleda na slikama! Šalu na stranu, donosimo ti 5 razloga zašto ćeš si već danas kupiti malu biljku i uljepšati si sobu!

1. Pročišćuju zrak

Još od osnovne škole znamo da biljke uzimaju ugljikov dioksid i pomoću fotosinteze ga pretvaraju u kisik, a on nam je itekako potreban za disanje! S ispunjavanjem sobe kisikom, biljke nam svakako poboljšavaju zrak, a ima još hrpa stvari koje rade!

2. Poboljšavaju imunitet

Ako ti nos stalno curi, imaš suho grlo ili su ti oči nadražene, onda si moraš nabaviti biljčicu za sobu! Možda nećeš u potpunosti ozdraviti, ali svakako ćeš primijetiti da ti je puno bolje, simptomi će se smiriti. Isto vrijedi i za kašalj. Također postoji još cijela jedna nauka o liječenju gdje uz pomoć vrtlarenja ti bude ubrzo bolje, ali teško da ćeš odjednom stvoriti vrt u svojoj sobi!

via GIPHY


3. Daju ti energiju

Ako se boriš sa stresom i depresijom, biljke te neće u potpunosti izliječiti, ali svakako će ti pomoći da ti se situacija smiri. Ubrzo ćeš postati pozitivnija (ili barem manje negativna) i u sobi će ti vladati pozitivna, smirujuća energija. Također, neće ti biti naodmet okružiti se s toplim, optimističnim bojama!

4. Pomažu pri produktivnosti i kreativnosti

Teško je ostati koncentrirana na jednu stvar više od sat vremena, a zahvaljujući školi i ostalim obavezama koje imaš, često to moraš ostati i po par sati zaredom... Malo zelenila u na stolu pomaže da se lakše refokusiraš na bitno (učenje) od nebitnog (skrolanje po Instagramu).

via GIPHY


5. Estetski lijepo izgleda

Stvarno dobro izgleda na slikama, ali i više od toga, lijepo izgleda uživo. Čim se nalaziš u prostoru koji je uređen baš po tvom ukusu, odmah si bolje raspoložena!

FOTO: Giphy/Visual Hunt

A.Š.

Pročitaj još:

Osvježi prostor: 10 cool ideja za uređenje sobe

Dolazi ti posjeta, a soba ti je u kaosu? Očisti sobu u 10 minuta!

Hit boja godine – 'Greenery' vlada crvenim tepihom, interijerima i društvenim mrežama

cvijeće biljke koncentracija

Još vijesti