Slika nije pronađena

Ako si ikad prekinula/prekinuo s nekim, znaš da ti društvene mreže uglavnom samo pogoršavaju psihičko i emocionalno stanje. Bombardiranje informacijama o njemu/njoj (što radi, s kim je) je posljednje što ti treba sada kada više niste zajedno.

Zato ti je Facebook priskočio u pomoć svojom novom opcijom 'take a break' uz pomoć koje će se tvoje raspoloženje moći poboljšati jer više nećeš imati pristup ionako nepotrebnim informacijama.

via GIPHY


Nakon što promijeniš svoje status veze iz 'in a relationship' u 'single', Facebook će te pitati želiš li iskoristiti novu opciju 'take a break' i ako ju odabereš, moći ćeš kontrolirati kada želiš vidjeti objave svojeg bivšeg/bivše, što on/ona može vidjeti o tebi i tko može vidjeti tvoje dotadašnje objave. Odaberi ovu opciju i on/ona nestaje u trenutku! Njegove/njezine objave ti se više neće prikazivati na News Feedu, nećeš ih više moći tagirati, poslati mu/joj poruku...


Ta osoba naći će se na 'restricted list' do kada ti ne odlučiš drukčije – tako dugo do kada će ti biti mučno gledati njegove/njezine objave.

Zanimljivo, Facebook se odlučio na ovaj potez nakon što su znanstvena istraživanja dokazala da prekidi teže padaju osobama koje su i dalje prisutne u online životu svojeg donedavnog partnera.

via GIPHY


A ako baš sve krene krivo i više ga/ju ne možeš vidjeti ni u kom slučaju, uvijek imaš dostupnu opciju 'delete' i 'block'!


Foto: Giphy/Shutterstock

M.Z.

Pročitajte još:

Ne skidaš se s Facebooka? Ma nisi ti kriva, to je tvoj dopamin! Evo zašto si ovisna!

Facebook - dobro ga je koristiti za barenje i stokanje, ali što ako ti se obije o glavu?

Izazovi koje imaš svaki dan na Facebooku i Instagramu – jesi li se suočila sa svima?

Prekid rješenje novo opcija facebook take a break

Još vijesti