Slika nije pronađena

Istraživanje koje su provele dvije znanstvenice iz Velike Britanije pokazalo je kako korištenje aplikacija za dopisivanje poput WhatsAppa ima pozitivan utjecaj na mentalno zdravlje.

Moderne generacije gotovo da više ne komuniciraju međusobno glasom. Koriste se različite aplikacije, videi, direktne poruke i chatovi. I iako bismo mogli pomisliti da je stalno dopisivanje preko aplikacija i chatova negativno i utječe na društvene vještine, jedno je istraživanje pokazalo da to zapravo nije istina, piše Zimo.hr.


via GIPHY


Istraživanje objavljeno u časopisu 'Journal of Human-Computer Studies', koje su provele dvije znanstvenice iz Velike Britanije, pokazalo je kako korištenje aplikacija za dopisivanje poput WhatsAppa ima pozitivan utjecaj na mentalno zdravlje. Točnije, istraživanje je pokazalo da je virtualno povezivanje putem aplikacija za dopisivanje (kao što je WhatsApp) pozitivno jer čini ljude manje usamljenima i potiče njihovo samopouzdanje.Što su više vremena proveli na WhatsAppu, korisnici su se osjećali bliskiji sa svojim prijateljima i obitelji te su te veze doživljavali kao veoma kvalitetne, prokomentirala je jedna od autorica studije, dr. Linda Kaye sa Sveučilišta Edge Hill te dodala kako su ispitanici u prosjeku proveli 55 minuta dnevno u dopisivanju putem WhatsAppa, piše Zimo.hr.


via GIPHYvia GIPHY


Napomenula je i kako to istraživanje pokazuje koliko moderna društvena tehnologija može stimulirati postojeće veze i odnose te pružiti više prilika za komuniciranje.


Foto: Freepik/ Giphy

M.S.K./ Izvor

Pogledajte još:

McDonald's od danas ima mogućnost dostave! Evo iz kojih se može naručiti i kako

Učiteljica je zadala učenicima domaću zadaću i za ljetne praznike – ali pogledaj kakvu

Stručnjaci tvrde da graničaru ne bi trebalo biti mjesto na tjelesnom – neke su ga škole već zabranile

Obitelj zanimjivost prijatelji Istraživanje dopisivanje whatsapp

Još vijesti