Slika nije pronađena

Za svakoga su pri odabiru fakulteta kojeg će upisati bitni drugi kriteriji -  od toga koliko studij traje preko upisne kvote do cijene studije, a ovdje na jednom mjestu možeš usporediti fakultete po kojim god kriterijima želiš i pronaći pravi izbor za sebe.

Buduće studente čeka jedna od onih najbitnijih odluka u školovanju – koji fakultet upisati. Kako bi im to prošlo što bezbolnije, portal EduCentar i Agencija za znanost i visoko obrazovanje, napravili su aplikaciju prije nekoliko godina –Usporedi fakultete. Ova aplikacija pruža pomoć svim budućim i sadašnjim studentima koji se dvoume između nekoliko fakulteta ili jednostavno ne znaju uopće koji bi faks bio pravi izbor za njih.

via GIPHY


Ovdje su na jednom mjestu svi preddiplomski sveučilišni, integrirani preddiplomski i stručni studiji koji se trenutno mogu studirati u Hrvatskoj. Može se odabrati neograničen broj studija za usporedbu. 

Nakon što odabereš vrstu studija i željenu struku koja te zanima, slijedi odabir kriterija. Ovdje možeš izabrati koji god ti je kriterij najbitniji, od upisnih kvota, preduvjeta koji se traže za određene fakultete, minimalan potreban broj bodova, da li postoje dodatne provjere znanja...

I ono što je najbitnije, s obzirom da se puno toga mijenja iz godine u godinu, aplikacija se redovito ažurira s novim podacima.

Svi oni koji nisu sigurni koji studij upisati, ovo je aplikacija koju definitivno trebaju provjeriti.

Foto: Pixabay/ Giphy

M.T.

[ANKETA] Što nakon osnovne, srednje ili fakulteta – kakvi su tvoji planovi za budućnost?

Srednja škola vs fakultet - koje su razlike u zadaćama?

Horor zvan upisi na fakultet: 'Bitnije je izabrati zanimanje nego muža - s njim se lako razvedeš

Pogledajte još:

Pomoć odabir Fakultet studij studenti aplikacija

Još vijesti