Slika nije pronađena

Već smo se naviknuli kako je u Sjedinjenim Državama sve moguće te da praktički svaka škola stvara svoja pravila. Međutim, neka od njih šokiraju i tamošnje ljude, a posebice su zabavna nama u Europi. Stoga upoznajte tinejdžericu koju su poslali kući prvog dana škole zbog - crvene boje kose.

Njezino je ime Hayleigh Black. Škola je u dijelu SAD-a u kojem živi započela prošlog tjedna i ona je normalno došla ondje, baš kao i sve njezine razredne kolege, željna znanja i dobrog druženja sa starim prijateljima koje nije dugo vidjela. Međutim, dočekalo ju je nemalo iznenađenje. Ubrzo nakon što je nogom stupila na školsko tlo, rekli su joj da se može vratiti kući jer ima zbunjujuću boju kose koja nepovoljno djeluje na druge, a radi se o izrazito crvenoj boji kose. Pola sata nakon što je otišla u školu, iz uprave su nazvali majku i poručili joj neka dođe po svoju kćerku jer joj boja kosa nije u redu. Zamislite tu situaciju!

Ravnatelj škole i ostali iz uprave rekli su joj, naime, da ne može ići na nastavu dok boju kose ne promijeni u neku prirodniju nijansu. Međutim, šok je bio tim veći jer je tinejdžeričina kosa u istoj, izrazito crvenoj nijansi već godinama, točnije tri godine te tako dolazi u istu školu, a da joj do sada nitko ništa nije prigovorio.

U školi su, pak rekli da se kosa Hayleigh Black kosi s kodom oblačenja i vanjskog izgleda koji je važeći u ovoj školi u Alabami, a u kojem piše – 'učenicima se neće dopuštati da pohađaju nastavu ako je njihova kosa obojana u veoma svijetlu i zbunjujuću boju.' Svi iz uprave škole stoje iza ove odluke te ju ne žele promijeniti, ali ni reći zašto prije nisu tinejdžerici rekli za taj kod.

Učenica je u međuvremenu kosu obojala u manje 'drečeću' boju te sada normalno pohađa školu, međutim roditelji su cijeli slučaj pustili u medije te kažu kako je sve jako negativno djelovalo na njihovu kćerku.

O svemu su rekli: 'Veoma je ponižena. Sve je bilo jako ponižavajuće za nju. Dobila je pažnju koju nije željela. Samopouzdanje joj je uzdrmano.'

Nedavno je još jedan slučaj s kosom uzdrmao srednju  školu na Floridi. Ondje su, naime, jednoj učenici rekli da ne može u školu jer ima izrazito frćkavu kosu koja zbunjujuće djeluje na druge učenike. Kasnije su učenicu primili natrag, ali je morala malo izravnati inače prirodno valovitu kosu.

Priča je dospjela i na televiziju pa evo priloga o Hayleigh i njezinoj kosi koja je izazvala tako nesvakidašnju reakciju:

WAFF-TV: News, Weather and Sports for Huntsville, AL

N.LJ.J.

Škola crvena boja Kosa

Još vijesti