Slika nije pronađena

U ljetnim danima mnogi teže svjetlijim nijansama u kosi – jedan dio to može postići prirodno, izlaganjem suncu, dok drugi dio ipak mora rezervirati termin u frizerskom salonu za svoju novu, ljetnu frizuru.

Ako se ne možete odlučiti želite li tamnije ili svjetlije pramenove u kosi ovog ljeta, imamo odličnu vijest, piše Journal.hr. Naime, prema Pinterestu, najveći trend za vruću sezonu je boja neobičnog imena – mushroom blonde. Potražnja za ovom neobičnom bojom kose na Pinterestu je narasla za 308%, čime je s trona svrgnula platinasto plavu, koja je kratko vrijeme na društvenim mrežama imala titulu najpopularnije boje.


Već pri prvom pogledu na mushroom blonde, jasno je kako nije riječ o klasičnoj boji za kosu koju bismo odabrali u ljetnim danima, no ove je sezone definitivno najveći trend. Zahvaljujući prigušenim tonovima sive, idealna je za one koji vole hladnije tonove, a mushroom blonde napravila je iskorak od onog što inače viđamo u ljetnim danima. Naime, u beauty svijetu tad postoje dvije 'vrste' plave boje u kosi. S jedne strane, tu su zlaćani tonovi koji imaju topliji efekt, a s druge strane, 'ledena' plava poput one koju je proslavila Kim Kardashian-West. Iako nova boja kose više naginje potonjoj jer se 'odriče' zlatnih tonova u korist hladnijih, sivih i srebrnih nijansi, i dalje dobro izgleda u ljetnim danima jer se nalazi baš u sredini.


Upravo iz tog razloga, vjerujemo kako će se njoj prikloniti mnogi koji su neodlučni te ne znaju bi li ovog ljeta prešli iz smeđeg u svjetlije ili iz plavog u tamnije tonove. Također, ova boja odličan je odabir ako planirate prijeći iz smeđe u plavu ili obratno te je frizerski stručnjaci proglašavaju savršenom nijansom za prijelazno razdoblje. Stephanie Brown, glavna koloristica u popularnom njujorškom frizerskom salonu, rekla je da je mushroom blonde boja između svijetlosmeđe i tamnoplave, neobična verzija bronde nijanse, prenosi Journal.hr.


Dodaje da, s obzirom da to da se nalazi u sredini, odlična je nijansa za plavuše koje žele djelomično prijeći u tamnije nijanse, kao i za brinete koje žele pokušati s nečim svjetlijim. Možda ime boje kose i ne zvuči najzanimljivije te najprivlačnije do sad, no boja je definitivno uzbudljiva te ne sumnjamo kako će mnoge dame vrlo brzo prigrliti ovaj trend te velika potražnja neće ostati samo na Pinterestu.

Foto: Instagram/ Freepik - freepik

M.T./
Izvor

Pogledajte još:

Neon, nude ili nešto treće? Otkrij koji trendovi će krasiti nokte ovo ljeto

Najlonke s 3D krakovima najnoviji su trend! Ne stignu se proizvesti brzo koliko se prodaju

Frizeri znaju što će se nositi – ovo su frizure koje možeš i ti napraviti, a bit će najpopularnije ovog ljeta

Kosa mushroom blonde trend Ljeto boja boja kose 2019.