Slika nije pronađena

Na mobitelu, laptopu ili bilo kojem drugom uređaju kojeg koristiš za pretraživanje interneta, najbolje je izbjegavati ime jedne pjevačice. Hrpa linkova povezanih s njom puna je virusa i drugih internetskih opasnosti.

Svake se godine objavljuje popis pojmova koje je najbolje ne googlati jer su opasni u smislu da ti mogu napraviti probleme na uređaju koji koristiš. Velik broj linkova koji se pojavljuju, a koji su povezani s tim pojmom sadrže malware, virusa i druge opasnosti. Ove godine, 2020., se pokazalo da je najopasnije googlati pjevačicu Adele.

Adele je ove godine posebno došla u fokus javnosti, ali ne pjevanjem, već izgledom. Kada je od nikuda objavila fotku svog novog izgleda, kada je u kratko vrijeme izgubila više od 20 kg, postala je jedno od imena koje su svi googlali. Sve je zanimalo kako sada izgleda, na kojoj je dijeti bila i kako joj je uspjelo toliko smršaviti.

Osim fanova, Adele je privukla i neželjenu pažnju, onu hakera. Iskoristili su njenu ogromnu popularnost i trend. Tako su u hrpama linkovima povezanih s Adele skriveni virusi i Adele je sada i službeno proglašena najopasnijom osobom na internetu ove godine. Pretraživanje o Adele tako može korisnike odvesti na brojne lažne internetske stranice sa sadržajem koji zove na klikanje, no umjesto zanimljivog sadržaja, zbog samo jednog krivog klika hakeri mogu preuzeti kontrolu nad njihovim uređajima, ukrasti im podatke, zaključati računalo itd. Zato je danas više nego prije iznimno važno da korisnici razmisle prije nego kliknu na neki sadržaj na internetu kako bi zaštitili svoje digitalne živote, naglasili su iz te sigurnosne kompanije, piše Zimo.

Uz Adele, još neki celebovi koji su opasni za googlanje su Anna Kendrick, Drake, Cara Delevigne, Charli D’Amelio, Alicia Keys, Avril Lavigne, Benee, Camila Cabello i Beyoncé.

Foto: Giphy/ Pexels/ Instagram

M.T.

Pogledajte još:

Ljudi googlaju Rihannu i svoj datum rođenja – kada vidiš zašto nećeš ni ti moći odoljeti

Ovo su stvari koje smo najviše tražili na Googleu - jesi li i ti tražila nešto od ovoga?

Dopisivanje na Insta postaje još više kul – dolazi hrpa novih opcija! Jedna je i 'nestajanje' – pogledaj što je to

virus opasno pretraživanje Adele internet googlanje

Još vijesti