Maska za lice i menstruacija

Prije nego ti padne na pamet da bi mogla ovo isprobati, da ti odmah kažemo – NEMOJ. Cure prezentiraju ovo kao super stvar i nešto od čega tvoja koža može imati koristi. No, što kaže stručnjak za kožu, dermatolog?

Na TikToku možeš pronaći korisne nove trikove i savjete, ali i lude trendove koje ne bi trebala samo tako krenuti slijediti. Ovo je jedan od njih. Možda si naletjela na neki ovakav video, možda nisi, ali jedan od trendova koji se širi je da cure stavljaju menstrualnu krv na lice i zapravo ju koriste kao masku za lice. Ne radi se o novom trendu, jer prije nekoliko je godina bio hit na Instagramu, a sada je i na TikToku. Neke cure govore da je ovo najbolja tajna ljepote ikada i da se na taj način povezuju sa svojom ženstvenošću, ipak, koliko god dobrih stvari rekle, nemoj to raditi. Neke čak spominju i da na ovaj način pomažu koži lica da izgleda što bolje jer krv sadrži dobre stvari za kožu. Ako te i privuče kao nešto što bi mogla probati – nemoj. Dermatologinja je reagirala na jedan takav video i jasno objasnila zašto to ne bi trebala raditi.

 

@teawithmd Reply to @thereal1layna what will people think of next 🤔 #menses #facemask #justsayno #badidea #skincare #skincareroutine #dermbypark ♬ original sound - Dr. Joyce Dermatologist

 

Cure to rade tako da sakupe krv u menstrualnoj čašici i stavljaju na lice, a druge ju prije stave u frižider. Nema pravila, a nema ni potrebe da to radiš. Kao prvo, krv nije sakupljena na sterilan način, što znači da u njoj ima i bakterija i znoja koje onda stavljaš na kožu lica na ovaj način. Osim toga, ako slučajno imaš dolje neku bakteriju, a to ne znaš, na ovaj način proširuješ bakterije i viruse na lice. Postoje tretmani za koje se koristi krv koja se stavlja na lice, ali ne ona menstrualna! To se radi na druge načine i u drugim uvjetima. Nikako to ne bi trebala ići raditi sama. Dakle, menstrualna krv kao maska za lice – veliko NE. Nećeš imati od toga nikakve koristi, samo si možeš naškoditi.

Novi trend menstrualna krv kao maska za lice opasno zašto ne dermatolog Skincare zdravlje kože

Još vijesti