Slika nije pronađena

Kad je prije nekoliko dana došao u prostorije udruge 'Rijeka ljubavi', za devetogodišnjeg Stjepana Vujnovca iz Briješća tamošnji su djelatnici mislili da je tek u pratnji svog oca Ivana i 23-godišnjeg brata Martina.

No, on im je mirno rekao kako želi donirati svoj džeparac onima koji nemaju novca! Ta mu je rečenica donijela titulu koju mu je dodijelila 'Rijeka ljubavi' - titulu najmlađeg humanitarca Osijeka piše Glas Slavonije.

'Moj mi je stariji brat sugerirao da svoj džeparac ne 'ulupam' u nešto što si želim kupiti, nego da taj novac dam za one koji nemaju. Već sam ranije na televiziji gledao da djeca plaču jer nemaju što jesti i bio sam tužan. Odmah sam odlučio da ću džeparac koji sam ranije skupljao, zajedno s dijelom novca koji sam dobio za prvu pričest, dati siromašnima' rekao je Stjepan.

Upitao je potom, kaže, tetu Šteficu Čučak hoće li donirati novac ili kupiti hranu, i kad mu je rekla da za predviđeni džeparac kupi prehrambene artikle, spremno se uputio u prodavaonicu. Kupio je graha i pasiranu rajčicu i kaže da je sretan jer zna da je ovime usrećio obitelji koje svakodnevno razmišljaju što bi pripremile za ručak.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Foto/Izvor: Glas Slavonije
I.N.


Pročitajte još:

6-godišnja Matovilka odrezala dugu kosu u humanitarne svrhe

I čovjek može biti najbolji prijatelj psu: 13-godišnjakinja spasila 150 pasa s ulice

S učiteljicom udomili 600 životinja

humanitarac dobro djelo

Još vijesti