Slika nije pronađena

Ljeto samo što nije tu, a mnogi će zbog toga krenuti na dijete i u teretanu kako bi na plaži izgledali što bolje. A što ako jedan vikend ipak popustiš i odeš s ekipom do McDonald'sa, a kada dođeš kući uz seriju 'očistiš' i policu sa slatkišima?

U ovakvim istraživanjima bi svi htjeli biti pokusni kunići i sudjelovati. Istraživači su odlučili provjeriti koliki utjecaj na tijelo, kilažu i količinu masnih naslaga u tijelu ima ako na neko vrijeme napravimo stanku od pravilne i zdrave prehrane. Istraživanje je provedeno u Australiji, a u njemu su sudjelovali dečki s prosjekom od 22 godine. Bili su podijeljeni u dvije grupe – jedni su trebali 28 dana unositi 1000 kalorija više nego inače, a drugi su isto trebali raditi 5 dana.

via GIPHY


Ovakve se situacije događaju svima oko blagdana, rođendana i sličnih prigoda, kada je sve oko nas puno kolača i razne druge kalorične hrane kojoj je teško odoljeti. Mnogi su tada u brizi jer ne žele da im tih nekoliko dana uništi napore u održavanju zdravog tijela i linije. Sada možeš saznati odgovor na to koliko se trebaš  u ovakvim situacijama brinuti oko toga što jedeš. Dečki koji su sudjelovali u istraživanju navalili su na čokoladu, grickalice, kalorična pića... Na kraju istraživanja pokazalo se da oni koji su jeli 28 dana imaju promjenu u kilaži, dok oni koji su više jeli samo 5 dana nisu imali nikakve vidljive promjene!

via GIPHY


Njihovo se tijelo prilagodilo toj kratkoj promjeni u prehrambenim navikama i nisu dobili ekstra kilograme. Iako je u početku bilo nekih promjena u težini, na kraju su se odmah vratili na staro stanje prije prejedanja kaloričnom hranom. Dakle, ako se dogodi da jedan ili nekoliko dana skreneš u svijet čokolada i grickalica, nećeš se udebljati, ali ako to radiš malo duži period, počet ćeš dobivati kilograme.

Foto: Unsplash/ Giphy

M.T.

20 namirnica za mršavljenje – jedi ih često i reci STOP masnim naslagamaIzbjegni nepotrebne kalorije – trik s mrkvom otkrit će jesi li gladna ili ti je samo dosadno

Kakav aerobik, kakva teretana - znanost opet dokazala da shopping troši kalorije

Pogledajte još:


Istraživanje održavanje dijete Dijeta kilogrami kalorije kalorična hrana

Još vijesti