Slika nije pronađena

Za potrebe ovog članka malo smo se raspitali kod mlađih i starijih učenika da saznamo koji su najveći mitovi o školi. Neki postoje već godinama, neki su novijeg doba, ali najvažnije je – sve su to samo mitovi.

Bacite oko na našu listu i provjerite vjerujete li i vi još uvijek u sve ovo ili ste već odavno shvatili da nema baš puno istine u tome.

1. Matematika je najteži predmet u školi – nema šanse. Ako je 'zeznut' profesor i likovni može biti itekako težak predmet.

2. Starci uvijek sve saznaju – iako danas postoje e-imenici, starci često ne saznaju baš sve. Ispraviš jedinicu na vrijeme i nitko ne mora znati. Ne moraju znati za baš svaku ocijenu ili dramu koja se događa u školi.


3. Ako si popularan u osnovnoj bit ćeš popularan cijeli život – no way! Ne želimo ispasti grozni, ali najčešće ispadne skroz suprotno.

4. Profesori ne vide kad se prepisuje na ispitu – lol. Najčešće znaju, ali ih nije briga. Ili vide, ali znaju da će te onda na ispitivanju više stisnuti.


5. Petice su mjerilo znanja – stvarno i definitivno NE. Ponekad prepisuješ na testu, nekad si drag profesorici, a nekad imaš sreće. Ocijene definitivno NISU mjerilo znanja.

6. Najbolje će proći oni koji su glasni - apsolutno NE. Profesori će promatrati cijelu sliku tebe - od ponašanja, znanja i aktivnosti na satu. Ako tvoja ruke bude baš stalno u zraku, mogla bi ispasti naporna.


7.  Jedinice skupljaju samo loši učenici - noup. Svi smo mi u nekom trenutku pokupili jedinicu i ništa strašno se nije dogodilo - to nas nije obilježilo za cijeli život. Samo imaj na umu da ju moraš ispraviti na vrijeme (prije zaključivanja).

Foto: Pixabay/Unsplash/Giphy

I.I.

Pročitajte još:

PRVI DAN ŠKOLE Klinci se boje matematike, a jedva čekaju veliki odmor

Greške koje ne smiješ ponoviti i ove školske godine - savjeti koji će te spasiti!

MUST pravila - 7 stvari koje ne smiješ napraviti prvi dan škole

Škola Učenici mitovi

Još vijesti