Slika nije pronađena

U Njemačkoj raznim mjerama pokušavaju smanjiti broj maloljetničkih trudnoća. Jedna od njih su i lutke koje izgledaju baš poput pravih beba koje daju tinejdžericama na brigu na tri dana.

Čini se lako? Nije nimalo. Naime, bebe imaju mali kompjuter koji sve pamti, a kasnije se iz njega na tzv. baby-karti može iščitati kako se 'mama' brinula za svoje 'dijete'. Cilj ovog programa je da se tinejdžericama otvore oči kako se ne bi prerano upuštale u ulogu majke.

Iako je ova beba umjetna, ponaša se poput prave, ljudske bebe. Plače i vrišti usred noći i u svako doba dana, čim joj nešto ne paše. Također, 'mama' ima narukvicu na koju reagira senzor u bebi pa zapravo nitko drugi ne može preuzeti ulogu majke te su tinejdžerice lutke nosile i u javnom prijevozu i kamo god su išle.

Njemački programi edukacije maloljetnica ipak djeluju

Program je ovo njemačkog Caritasa koji lutke nudi djevojkama od 14 do 16 godina. Problem je što su lutke jako skupe pa ih za sada imaju tek šest.

Čini se kako njemački programi edukacije maloljetnica ipak djeluju. Primjerice, 2009. godine bilo je tri maloljetničke trudnoće na 1,000 tinejdžerica, a 2001. godine ih je bilo četiri na tisuću.

Prvih šest tinejdžerica koje su isprobale biti majke ovim lutkama zaključile su kako će to i biti, ali 'jednog dana'.


Pročitaj još...
Grupni seks školaraca završio s pet trudnih djevojčica

Foto: photoxpress.com

Trudnoća edukacija Maloljetnička trudnoća

Još vijesti