Slika nije pronađena

Praznici su završili, novo polugodište je počelo, a s njime i novo/stara muka - kako preživjeti ponedjeljak?! Iako je prvi tjedan škole najčešće i najbolji (jer testovi, ispitivanja, što je to?), svi sljedeći predstavljaju problem i nema ništa gore nego dizati se ponedjeljkom za školu.

Budući da do ljeta nema predaha (hjoj), nema nam druge nego zasukati rukave i naučiti kako `pobijediti´svaki ponedjeljak. Stoga uz ovih nekoliko savjeta, olakšaj si dosadan početak tjedna i od ponedjeljka napravi najbolji dan u tjednu. Možeš ti to!

1. Neka alarm ponedjeljkom svira tvoju najdražu `stvar´

Da ne postoji ništa gore od alarma ujutro znaju i ptice na grani, no uljepšaj dan sam sebi i samo za ponedjeljak namjesti drugu melodiju alarma. Neka to bude tvoja najdraža pjesma, zbog koje uvijek poželiš zaplesati.


2. Pretvaraj se da je petak

Petak je dan koji je najlakše preživjeti jer nakon toga slijede dani bez obaveza ispunjeni zabavnom i prijateljima. Zato ponedjeljkom ujutro kreni s pozitivnim stavom poput onoga koji imaš petkom.

3. Na putu do škole posjeti neku od stranica s internetskim forama

Ako do škole putuješ, uz obavezno provjeravanje Facebooka i Instagrama, ubaci i stranice poput 9 Gag-a i Imgur-a, koje će te zasigurno nasmijati do suza. Započni jutro s dozom smijeha.


4. Podvali prijatelju

Dok si u školi, organiziraj neku `spačku´ prijatelju. Pritom ne mislimo na ništa zločesto već neku foru koja će vas sve nasmijati i zabaviti.

P.S. Odaberi prijatelja koji nije durilica.


5. Isplaniraj neku od najdražih aktivnosti

Kino ponedjeljkom? Zvuči odlično! Najčešće sve one zabavne događaje prebacujemo za vikend, no ponedjeljak je isto odličan dan za slične planove. Isplanirajte nešto zabavno i za ovaj ponedjeljak i veselite se tome cijeli dan.

Iako nije riječ o revolucionarnim forama koje će ti zauvijek olakšati život, pozitivan stav je ono što će ti generalno pomoći preživjeti dan. Iskoristi to i sretan ti ponedjeljak!


Foto: Shutterstock/Giphy

S.T.

Pročitajte još:

Još dodatnih testova: Tijekom školovanja polagat će se tri državna ispita

Što bi trebala već sada raditi ako želiš upasti na željeni fakultet?

Nakon škole - koliko sati tjedno hrvatski školarci provedu učeći?

stres Škola praznici ponedjeljak preživjeti

Još vijesti