Slika nije pronađena

F.K. (12) je u srijedu, na satu tehničke kulture izvadio skalpel iz pribora za rad i stavio ga sebi pod grlo, a potom i drugom učeniku. A to je samo kulminacija njegovog sustavnog maltretiranja cijele škole...

'Sin mi je ispričao da je u jednom trenutku F. K. došao do njega i drugog dječaka i otvorenim skalpelom demonstrirao na svom vratu kako će ih ubiti. Mom je sinu potom prijetio da će ga pretući i cijelo je vrijeme imao skalpel u ruci', rekla je mama jednog od učenika za Glas Slavonije.

'Do sada smo imali razumijevanja za to dijete, ali više nećemo, jer nam nitko ne može jamčiti sigurnost naše djece', rekla je mama drugog učenika. Treća mama pak kaže da je F.K. njezinu kćer natjerao da skine majicu dok je prolazila pokraj WC-a i otkopčao patentni zatvarač na svojim hlačama. Četvrta mama s kojom je novinarka Glasa Slavonije razgovarala tvrdi da je njezinu kćer F.K. pretukao nakon čega se učenica skrivala tijekom odmora ispod stola. Peta pak mama je primila poziv kćeri u kojem je saznala da je seksualno zlostavljana od istog učenika u toaletu – F.K. ju je zatekao tamo, skinuo si hlače i gaće i tražio da ga dira po spolovilu. Učenica je nekako uspjela zatvoriti vrata i 'spasiti se', ali tu nije kraj njegovog maltretiranja... Pod satom tehničkog, u srijedu, joj je prijetio da će joj iskopati oči škarama.


via GIPHY


Jednog učenika je počeo gušiti, na što ga je ovaj ugrizao za ruku u samoobrani. Pozvana je i policija, a sve je rezultiralo time da do kad se F.K. ne udalji s nastave, roditelji neće puštati svoju djecu u školu.

Roditelji su nakon incidenta na satu tehničke kulture zatražili sastanak s ravnateljicom koju su usmeno i pismeno obavijestili o svojoj zajedničkoj odluci. I ravnateljica Jasenka Vajdić kaže da su problemi s F.K. započeli već kad je krenuo u prvi razred i kaže da poduzima sve korake koje joj zakon omogućuje otkako je došla na to radno mjesto. Primjerice, nakon incidenta sa skalpelom, oduzeti su svima skalpeli i škare, no svjesna je da bi u njegovim rukama i olovka mogla postati opasno oružje, piše Glas Slavonije.

U nekoliko navrata je bilo prijava policiji i Hitnoj pomoći, a njime se bavio i Centar za socijalnu skrb...

Ravnateljica i roditelji su se složili da bi bilo najbolje da se F.K. premjesti u poseban razredni odjel za učenike s poremećajima u ponašanju, ali postoji problem – u njemu nema mjesta za očito nasilnog učenika do sljedeće školske godine. Njegova majka također ne surađuje s upravom škole, u njima vidi neprijatelje i ne vidi problem u ponašanju svojeg sina, a upravo njezina suglasnost je nužna za njegovo preseljenje. Stoga sudbina preostalih učenika (njih 21) ostaje neizvjesna...

Sada se samo još čeka reakcija nadležnih tijela...

via GIPHY


Foto: Profimedia/Giphy

M.Z.


Provjeri još...
VIDEO Procurila snimka s maturalne zabave – pogledajte brutalni nokaut koji je učenik zadao profesoru


OPREZ! WhatsAppom se širi brutalna igrica koja tjera na samoubojstvo – mnogi ju prozvali nasljednikom 'Plavog kita'

Zar je to moguće?! Za seksualno zlostavljanje učenice u školi u Slavoniji domar NIJE dobio otkaz

Osijek osnovna škola skalpel Incident Prijetnja Učenik

Još vijesti