Slika nije pronađena

Iako ti ide na živce kad uzme tvoju vestu iz ormara, kad te cinka starcima ili kad sjedne na komp i ne miče se tri sata – voliš svoju sestru. Priznaj si, duboko u srcu znaš da život ne bi bio toliko lijep da nema tvoje sestre.

Sad kad smo to utvrdili postoji i znanstveni dokaz za to da su osobe koje imaju sestru sretnije i optimističnije.  Istraživanje De Montfort sveučilišta u Leicesteru je dokazalo je upravo to.


Uzorak na kojem je napravljeno istraživanje se sastojao od 571 osobe u dobi između 17 i 25 godina, a rezultati su pokazali da ljudi sa ženskim bratom imaju uravnoteženiji stil života. Također – ako imaš barem jednu sestru, veće su šanse da ćeš biti emotivno stabilnija osoba jer žene ohrabruju razgovore o emocijama.


Profesor Tony Cassidy je za The Telegraph izjavio kako sestre ohrabruju otvorenu komunikaciju i koheziju unutar obitelji dok braća imaju suprotan učinak. Sestre su te koje braću potiču na komunikaciju i izražavanje emocije, a ako si cura i imaš sestru znaš da ponekad nema osobe s kojom je ljepše pričati i koja te bolje razumije.


Zagrli svoju seku – vidiš da je i znanost na vašoj strani.


Foto: Unsplash

I.I.

Pročitajte još:

Sestra ti je najbolja frendica? Onda su ovo idealne tetovaže za vas

[ANKETA] Najstariji brat ili najstarija sestra uvijek su u najlošijoj poziciji – istina ili ne?

15 stvari koje razumiješ samo ako si starija sestra

Braća sreća sestra sestre

Još vijesti