Slika nije pronađena

Dalgona kava je zadnjih tjedana preuzela društvene mreže i kuhinje ljudi. Svi žele složiti ovu lijepu i finu Insta kavu. Sada se pak pojavila malo drugačija verzija, a iako se činilo nemoguće – ova izgleda još bolje.

Internet je pun različitih tutoriala i hackova kako nešto napraviti, a neke od tih stvari postanu ultra popularne, čak iako se ne radi o ničemu posebnom. Dobar primjer je i Dalgona kava koja trenda već neko vrijeme. Krenula je na TikToku i odjednom je bila po cijelom internetu. Miksanje kave s vodom i šećerom kako bi dobili pjenasto-kremastu smjesu koju onda stavljamo u čašu na hladno mlijeko, nije ništa revolucionarno, ali zaludilo je svijet.


Super način za napraviti lijepu i finu hladnu kavu koja je savršena za ljeto. Sada se na Instagramu pojavio recept za nešto slično, što će se svidjeti onima koji ne vole piti kavu. I izgleda još bolje. Jedna se djevojka sjetila super načina kako napraviti beskofeinsku verziju. Radi se o pjenasto-kremastoj verziji čokoladnog mlijeka. U ovom slučaju, čokoladnog mlijeka od jagode. I kod nas je neko vrijeme postojao Nesquick od jagode, a iako ga više nije toliko lako za naći, u dućanima ima različitih prahova za napraviti vruću čokoladu, s okusom jagode ili vanilije. Za ovaj ti recept treba nešto takvo, a ovisno kakvu želiš boju svog napitka biraj okus kakaa koji ćeš koristiti – običan će ispasti kao Dalgona kava, od jagode ružičasti, a od vanilije elegantno bijelo-žuti.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

WHIPPED STRAWBERRY MILKAnother alternative to #whippedcoffee… I bring to you Whipped Strawberry Milk made using one of my favorite childhood drinks ever, Nesquik!⁣ ⁣ All you need is 1 tbsp of Strawberry Nesquik and 4 tbsp (1/4 cup) of heavy whipping cream. Mix it until your arm is numb and serve over cold or hot milkWhat do you think? Are you sticking to #dalgona coffee or trying one of these alternatives?⁣ .⁣ .⁣ .⁣ .⁣ .⁣ —⁣ #dalgonacoffee #whipped #frappe #nesquik #bigbiteszn #asmr #socialdistancing #recipe #recipevideo #asmreating #asmrfood #asmrvideo #recipeoftheday #easyrecipes #recipes #recetas #foodvideo #buzzfeast #tastingtable #huffposttaste #thefeedfeed #foodcoma #wshh #eattheworld #cheatday #sugarrush #teampixel⁣

Objavu dijeli Valentina Mussi Food + Travel (@sweetportfolio)


Treba ti jedna žlica (normalne veličine, ne mala) kakaa (običnog ili od jagode) i 4 žlice vrhnja za šlag. Sve sastojke stavi u jednu zdjelu i miksaj ih dok ti ruka ne otpadne. Nakon toga smjesu stavi žlicom na hladno mlijeko koje si prije ulila u čašu. Po želji, dodaj i koju kockicu leda. I tvoj napitak je spreman za fotkanje!


Foto: Instagram/ Instagram printscreen

M.T.

Pogledajte još:

Čaroban napitak - ovo bi trebala piti svako jutro ako želiš čist ten, savršenu liniju i jači imunitet

Nemoj se zavaravati - kava ne djeluje kad si kronično umorna

Recept za zdravlje - formula koja će ti reći koliko vode moraš popiti na dan

Napitak kakao od jagode jagoda dalgona kava

Još vijesti