Slika nije pronađena

Nezaobilazni pratitelji našeg djetinjstva i uvaženi gosti zabavnih druženja s prijateljima, uz koje se učimo ne samo vještini već i velikoj dozi strpljenja. Govorimo naravno o društvenim igrama, koje s veseljem svaki put zaigramo, čak i ako smo tipovi koji se uvijek ljute kada izgube.

Neki od nas pak poraz podnesu dostojanstveno i uz smiješak na licu, a bez obzira kojoj kategoriji pripadate te jeste li više solo igrač ili pak obožavate igrati u timu, zavirite s nama u čudesan svijet figurica, kockica, slova ili crtanja, u kojem prevrtljivu božicu sreće uvijek želite imati na svojoj strani.

Kocka je bačena!

Čovječe, ne ljuti se

Priznajte, koliko ste se puta naljutili jer vam kockica nikako nije htjela pokazati šesticu?


Ovu popularnu društvenu igru izmislio je Njemac Josef Friedrich Schmidt davne 1908. godine, a cilj joj je dakako spremiti figurice u predviđene kućice, za što je potrebno bacanje kocke. Naravno, drugi igrači vam mogu rušiti figurice i vraćati vas na početak, što često dovodi do, hm, pa naravno, ljutnje.

Probajte se samo ne naduriti kada vam netko 'pojede' figuricu baš kada ste ispred kuće!

Twister

Ova igra, koja zahtjeva veliku fizičku vještinu, nastala je šezdesetih godina prošloga stoljeća. Za nju će vam trebati nešto više prostora i malo razgibavanja. Sastoji se od plastičnog tepiha na kojem su nacrtani krugovi u boji i pokazivači radnje. Ovisno o njima, igrači se moraju pozicionirati na krugove određene boje, a da im to pođe od ruke (ili noge), trebaju  izvoditi razne figure i položaje.

Definitivno omiljen među sportašicama i sportašima!

Pictionary

Ako ste spretni u crtanju, ovo je sigurno vaša omiljena igra, za koju će vam trebati partner ili partnerica. Kako bi napredovali po zadanoj ploči, služite se crtanjem zadanih pojmova, kojeg drugi u timu trebaju pogoditi, a u protivnom ste zaglavili na mjestu.

Tko kaže da se sve ono črčkanje i crtanje za vrijeme školskih sati ne može isplatiti!


Scrabble

Za sve zaljubljenike u riječi, Scrabble je veliki užitak, ali i izazov. U ovoj igri sastavljanjem riječi sakupljate bodove, a uz to jako dobro razvijate vještinu ispravnog sricanja. Upravo je zato Scrabble jako popularan u svijetu, a u njemu se možete čak i službeno natjecati, jer postoje razni turniri na kojima snage odmjeravaju pravi majstori slova.

Rizik

Nemilosrdno osvajanje svijeta i ratovanje do posljednje figurice, sve to sadržano je u Riziku. Osmislio ga je Francuz Albert Lamorisse, a na tržištu se pojavio još 1957. godine.

Za samo jednu partiju će vam trebati velika doza strpljenja jer može potrajati danima, a dobro će vam doći i pametno osmišljena strategija. Divite li se Napoleonu? Ako da, ovo je definitivno igra za vas!

Koje su vaše omiljene društvene igre? Jeste li fer igrač ili se lako naljutite?

Sonja Curi

društvene igre