Slika nije pronađena

Planirate uskoro organizirati rođendan ili druženje s prijateljima? Donosimo nekoliko zabavnih igara kako zapapriti vaš rođendan ili druženje i učiniti ih puno zabavnijima i vrijednima pamćenja.

Stižu praznici - idealno vrijeme za druženje i zabavljanje uz nove, zanimljive društvene igre. Iznenadite svoje frendove i priuštite im vrhunsku zabavu. Nemojte da vam tulumi i rođendani budu dosadni, neka se pamte.

Ove društvene igre možete igrati na obiteljskim okupljanjima, tulumima, rođendanima ili najobičnijim druženjima s frendicama i frendovima. Jedno je sigurno - zabava je zagarantirana.

Opremite se s grickalicama i pićem i zabava može početi.

Nikad nisam...

Posjednite svoje prijatelje u krug i smislite najzanimljiviji način kako igrati ovu igru. Ova je igra odlična da saznate neke pikanterije o svojoj simpatiji ili prijateljima. Uz to, zabavno je i dobro ćete se nasmijati.


Istina, izazov

Ovu igru ne trebamo previše objašnjavati. Svaki igrač odabire hoće li istinu ili izazov. I upamtite, nema laganja!


Glazbena stolica

Kao što već i sam naziv kaže, u ovoj igri koristite stolice. Poslažete stolice u krug. Važno je da uvijek ima jedna stolica manje u krugu nego igrača (ako vas igra 6-ero, mora biti 5 stolica). Zatim se glasno pušta glazba, dok vi svi cupkate u krug oko stolica. Kada glazba stane, svi moraju sjesti na stolice. Onaj koji izvisi i ne sjedne na stolicu, ispada. U svakom krugu sklanjate po jednu stolicu. Ova igra je jako zabavna i rekreativna.

Mafija

Mafija je starija društvena igra u kojoj sudjeluje više ljudi. U ovoj igri se imenuje voditelj koji vodi igru. Na papiriće se ispiše 2x mafijaš, 2x policajac, 1x doktor, a svi ostali su građani. Papirići se izvlače i svatko taji svoju ulogu. Zatim voditelj krene s prepričavanjem:  pala je noć i svi 'spavaju'. On tako daje do znanja da svi zatvaraju oči i da spavaju.

Zatim se na zahtjev voditelja bude mafijaši koji se tiho dogovore koju će osobu 'ubiti'. Nakon toga mafijaši nastavljaju spavati, a voditelj pamti koga su ubili.

Nakon mafije se bude policajci koji pokazuju na koju osobu sumnjaju da je mafija. Oni se vraćaju na spavanje i zatim liječnik zadnji igra svoju ulogu. On spašava jednu osobu.

Nakon što su svi pooptuživali jedni druge, voditelj budi cijelu ekipu. On obznani koga je mafija ubila i na taj način izbacila iz igre. Nitko ne zna tko je mafija, tko liječnik, a tko policajci i onda najzanimljivije može krenuti. Voditelj ispituje svakoga na koga sumnja i ta osoba obrazlože zašto je npr. Marko mafija. Cilj ove igre je pogoditi tko je mafija i eliminirati ga prije nego on vas izbaci iz igre.

Kada su se svi igrači složili koga žele eliminirati, voditelj otkriva koja je bila njegova uloga. Nakon toga kreće sljedeći krug i svi ponovno spavaju, a igrica se ponavlja. Na kraju igre ostane jedan igrač koji može biti mafijaš (u tom slučaju su građani izgubili) ili građanin (u tom slučaju su mafijaši izgubili).


Pogodi tko sam

Na papiriće ispišete imena raznih osoba, nije bitno je li u pitanju slavna osoba ili nečija baka. Svaka osoba dobije po jedan papirić zalijepljen na čelo i igra može početi. Osoba koja je na redu ispituje drugu osobu određena pitanja, a ona odgovara isključivo s da ili ne. Ako osoba pogriješi i odgovor bude ne, sljedeći igrač postavlja pitanja.

U igri nema nikakvih sugeriranja. Kada osoba sumnja da zna čije ime nosi na čelu, može pogoditi.

Asocijacije

Asocijacije se igraju u paru. Suprotan tim smisli riječ koju jedan od para pogađa. Zabranjeno je korištenje sinonima, korijena riječi ili iste riječi na engleskom jeziku.


Država, grad, selo

Zanimljiva igra da ponovite gradivo iz škole. Odredite polja koja ćete koristiti u igri ili možete osmisliti i svoja vlastita. Svaka osoba zadaje slovo s kojim će se igrati. Da igra bude zanimljivija, vremenski odredite trajanje igre.

I.Č./Izvor: Teenadvice.about.com

foto: Shutterstock

zabava društvene igre

Još vijesti