Beyonce

Pojam fakulteta svima zvuči dosadno i iscrpno, a i mnogi studenti će se složiti s time kako nije jednostavno biti student, pogotovo u današnje vrijeme. No, na određenim fakultetima u svijetu postoje i zanimljivi predmeti – spominju se čak poznate serije i pjevači!

Fakultet ne mora biti dosadno mjesto. Potrebno je samo izabrati pravi smjer, ali ipak, mnoga Sveučilišta u svijetu imaju zaista zanimljive predmete koji privlače ljubitelje raznih serija i fanove mnogih popularnih pjevača i pjevačica, piše Seventeen. Osim toga, neki predmeti su vezani isključivo uz hranu, a ne samo uz serije i poznate celebove. Za većinu njih postoji lista čekanja i nije ih lako upisati, a oni koji uspiju su zaista sretnici!

1.Evolucija Taylor Swift – Sveučilište u New Yorku

Ako će netko biti zainteresiran za ovaj kolegij, onda su to definitivno Swiftiji! Ovaj predmet se sluša na Sveučilištu u New Yorku, a tamo se prati cijeli razvoj i glazbena karijera pjevačice Taylor Swift. Zainteresiranost za ovaj predmet je ogromna, i čak ima listu čekanja!

2.Pizza Hut Apprenticeship – Sveučilište Manchester Metropolitan

Ovaj kolegij se sluša u Ujedinjenom Kraljevstvu, a tamo se uči o proizvodnji hrane i financijskoj analizi proizvode. Za ovaj predmet je grijeh ako njega pohađa netko tko ne voli pizzu jer je ovo za prave pizzoljupce!

3.Igre prijestolja – Sveučilište u Virginiji

via GIPHY

Ne proučava se samo karijera Taylor Swift, već i ekstra popularna serija 'Igre prijestolja'! Osim serije, proučavaju je i svi nastavci knjiga po kojima je serija snimljena, a sigurni smo kako polaznici ovog predmeta uživaju u predavanjima.

4.K-Pop Scribner Seminar – Fakultet Skidmore

Svi ljubitelji Blackpinka – ovo je predmet za vas. Ovim predmetom žele priviknuti studente na strogoću na ovom fakultetu, s obzirom na to da je ovaj predmet dostupan već na prvoj godini.


5.Kanye protiv svih: crna poezija i poetika od Hughesa do hip-hopa – Državno Sveučilište Georgia

Još jedna slavna zvijezda o čijoj karijeri uče polaznici ovog predmeta je jedan i jedini, Kanye West. Tamo se čak proučavaju i njegovi stihovi, te se čitaju njegovi intervjui kako bi shvatili njegovu zanimljivu poantu.

6.Queen Bees, Wannabes i Mean Girls – Fakultet u Koloradu

Fanovi filma 'Mean Girls' čak mogu ponovo pogledati film za ovaj predmet u obliku domaće zadaće jer se tu radi upravo o tome zašto neke djevojke u školi postaju kao Regina George u ovom kultnom filmu.


7.Gubljenje vremena na Internetu – Sveučilište u Pennsylvaniji

via GIPHY

Da, i ovo je moguće. Postoji predmet koji se zove gubljenje vremena na Internetu gdje studenti zaista provode i do 3 sata na Internetu gdje se smiju samo dopisivati. Nekima je ovo san, jelda?

8.Igre gladi: klasa, politika i marketing – Američko sveučilište

Još jedna serija dostojna proučavanja putem predmeta su Igre Gladi, a to je moguće slušati na Američkom sveučilištu. Osim toga, na ovom predmetu postoji mogućnost da netko od gostiju bude baš netko od glumaca iz popularne serije.


9.Beyonce 101 – Sveučilište u Rutgersu

Ako ipak više volite Beyonce nego Taylor Swift, postoji predmet i za vas. Na ovom predmetu se čak uspoređuju njezini spotovi i pjesme s određenim političkim temama, a to može biti zaista zanimljivo.


10.Beekeeping Apprenticeship – Sveučilište u Floridi

Na ovom predmetu možete naučiti sve o pčelama i postati pravi pčelar, a tamo se uči o biologiji pčela, upravljanju košnicama, i brojnim drugim stvarima koje su, naravno, vezane uz pčele i pčelarstvo!


11.Umjetnost seflija – City Lit, London

via GIPHY

Za poboljšavanje selfie tehnika, postoji predmet i za to! Ovaj predmet može biti od velike koristi influencerima i svima drugima koji se vole slikati jer je tamo ipak najbolje saznati kako snimiti odličan selfie.


12.Breaking Down Breaking Bad – SUNY Buffalo

'Breaking Bad' za domaću zadaću? Može, pogotovo kada treba ispitivati ključne točke radnje kao što se ispituje na ovom predmetu!

13.Sociologija Miley Cyrus – Fakultet Skidmore

Postoji i predmet koji proučava Mileyinu transformaciju iz Disney zvijezde u pravu, svjetski poznatu pjevačicu. Osim toga, istražuju i medije koji su od tada postali opsjednuti s Miley i svim njezinim postupcima koje radi.


14.Razvoj Iphone aplikacija – Sveučilište Stanford

Ljubitelji Iphonea bi zasigurno htjeli biti na ovim predavanjima kada saznaju kako se zapravo stvaraju aplikacije na Iphoneu! Osim toga, studenti na ovom predmetu čak i osmišljavaju vlastite aplikacije pa samo zamislite kako bi bilo da na Iphoneu koristite aplikaciju koju ste sami izradili…

15.Taktičko postupanje s teškim ljudima – Sveučilište California Los Angeles

Ovaj predmet je za one koji su okruženi toksičnim ljudima kako bi znali postupati s njima u lošim situacijama. Tamo se rješavaju problemi prigovaranja, nepromišljenosti, manipulacije, traženja pažnje, kršenja pravila i sve slično tome.

16.Preživjeti nadolazeću zombi apokalipsu: katastrofe i ljudsko ponašanje – Sveučilište Michigan

via GIPHY

Ako postoji zanimljiv zadatak, to je onda definitivno ovaj gdje učiš kako preživjeti zombi apokalipsu. Osim toga, proučava se i kako se ljudi ponašaju nakon zombi apokalipse i kako to utječe na cijeli svijet. U svakom slučaju, nesvakidašnje i zanimljivo.


17.Shakespeare to RuPaul: Drag in Entertainment – Sveučilište središnje Floride

Ukoliko voliš kazalište, onda bi se tebi zasigurno svidio ovaj predmet koji je vezan, ni više ni manje, nego uz kazalište, Shakespearea i RuPaula.


18.Harry Potter: književna tradicija i popularna kultura – Otis fakultet umjetnosti i dizajna

Ako nešto volimo, to je Harry Potter. No, ovdje se ipak ne uči biti čarobnjak, već se proučavaju sve Harry Potter knjige i uči se o tome kako je on učinio čitanje knjige tako čarobnim.

19.Cow to Cone – Državno sveučilište Pennsylvanije

Za one koje zanima proizvodnja sladoleda, ovo je predmet za vas gdje se uči sve o proizvodnji sladoleda do upravljanja tvrtke koja proizvodi sladolede. Uz to, možete naučiti sve razlike između svih vrsta sladoleda, te kako ih napraviti, njam!


20.Penjanje na drveće – Sveučilište Binghamton

Ako si ti jedna od onih nespretnih osoba, onda bi se možda trebala zainteresirati za ovaj predmet da se naučiš boriti s nespretnošću jer se ovdje uči pravilno penjati na bilo koje drvo! Studenti koji pohađaju ovaj predmet praksu odrađuju odmah pokraj fakulteta s obzirom na to da su svugdje okruženi s drvećem.

21.Japansko mačevanje – Sveučilište George Washington

Tradicionalna umjetnost japanskom mačevanja je sigurno zanimljiva mnogima, a razvijali su ju samuraji. Upravo to je tema ovog predmeta na Sveučilištu George Washington!

22.Surfanje – Sveučilište Coastal Carolina

via GIPHY

Zamislite samo predavanje na plaži – to je doslovno ostvarenje svih snova gdje umjesto knjige, u ruci držiš dasku i učiš surfati. Predobro!!


23.Basic Scuba – Sveučilište Massachusetts

Osim surfanja, postoji i predmet ronjena! Sigurni smo da je odličan doživljaj umjesto predavanja roniti u predivnom moru i istraživati podvodni svijet kojih postoji.

24.Rakete i instrumentacija – Sveučilište Washington

Tko kaže da se s raketama smiju igrati samo djeca? U ovom slučaju se s raketama zabavljaju i studenti ovog Sveučilišta gdje ispaljuju rakete u zrak te uče fiziku iza te visine do koje su ispalili svoju raketu – prezanimljivo, zar ne?


25.Upravljanje stresom – New Jersey fakultet

Ovaj predmet je vrlo sličan nekom meditacijskom satu jer se tamo uče tehnike meditacije kojima istovremeno smanjuješ stres. Uz to, ovo je također jedan od onih predmeta gdje ne ostaje puno mjesta – očito je kako su mnogi studenti često pod stresom.

Pogledajte još:

Planira se otvoriti nova srednja škola u Rijeci – i to prva takva u Hrvatskoj!

Maturanti strukovnih škola pokrenuli peticiju zbog novih izmjena na maturi – zakinuti su na ispitu iz matematike

Seksualni odgoj kao obavezni predmet u školama – jeste li za ili protiv? Evo što misle Hrvati

Škola čudnovati predmeti predmeti sveučilišta studenti

Još vijesti