Slika nije pronađena

Udaljavanje djevojaka s nastave zbog 'prekratkih' suknja, golih leđa, tajica i neprimjerenih haljina neprestano se događa.

Baš kada pomislimo da su odgovorni za takve poteze naučili lekciju zahvaljujući kritici javnosti, pojavi se novi skandalozni slučaj. Posljednja žrtva bila je 17-godišnja Carey Burgess čija je suknja bila prekratka te je zbog toga morala otići s nastave.

Za ovaj slučaj se vjerojatno ne bi saznalo da se mlada Carey nije oglasila na društvenim mrežama šaljući jasnu i oštru poruku zaposlenicima svoje škole, ali i društvu: 'Danas sam naučila nešto vrlo važno o sebi – ja sam kurva. Dok sam danas koračala školskih hodnikom, čula sam glas iza sebe: 'Tvoja suknja je prekratka. Bit ćeš suspendirana i udaljena s nastave.' Hvala vam gospođo Woods. Hvala vam što ste me naučili da nije primjereno odjenuti se pristojno. Hvala vam što ste mi stavili da znanje da je moj outfit primjereniji noćnom izlasku ili javnoj kući, iako sam ja samo željela izgledati lijepo za školu. Hvala vam što ste me rasplakali pred prijateljima i školskim kolegama jer je bilo teško pozvati me sa strane i objasniti u čemu je problem. Ali s druge strane, očito se ni ja nisam udostojila pristojno odjenuti danas. Možda naše društvo nije toliko napredno da podnese koji centimetar mojih bedara' stoji između ostalog u njenoj poruci koju možete pročitati ovdje.


Mislite li vi da je njen outfit neprimjeren?

Foto/Izvor: Facebook
I.N.

Pročitajte još:

Opet je počelo: djevojku potjerali s nastave zbog 'neprimjerene odjeće'

Škola zabranila nošenje uskih hlača jer 'djevojke izgledaju kao prostitutke'?

Došla u školu u prekratkoj suknji pa ju učiteljica natjerala da obuče 'odjeću srama'!

odjeća Škola učenica

Još vijesti