Slika nije pronađena

Nutella je jedna od najpoznatijih i najomiljenijih slastica na svijetu stoga nije neobično što postoji cijeli dan posvećen toj neodoljivoj čokoladnoj kremi.

Kako biste ovako važan dan proslavili na primjeren način, otkrit ćemo vam par slastica koje možete spremiti pomoću Nutelle i tako dati razlog svojim ukućanima za veselje!


1. Nutella muffini

Za ovu slasticu potrebna su vam samo tri sastojka: Nutella, brašno i dva jaja. Nakon što ih promiješate u zdjeli, istresite ih u kalupe za muffine te pecite u pećnici oko 30 minuta na 180 stupnjeva.


Foto: 52kitchenadventures.com

2. Nutella sladoled

Svi znaju da je kombinacije čokolade i banane mrak, a pogotovo ako je u osvježavajućoj varijanti. Ako želite napraviti sladoled potrebno je da banane stavite u zamrzivač (preko noći) te ih potom izmiksate u blenderu zajedno sa par žlica Nutelle.


Foto: foodgawker.com

3. Nutella kokice

Čokoladne kokice – super ideja! Nakon što napravite kokice, kratko zagrijte par žlica Nutelle na vatri ili u mikrovalnoj te zatim rastopljenu čokoladu posipajte po kokicama. Možete staviti i malo soli, neće smetati.


Foto: comowater.com

Ako vam ove slastice nisu dovoljne, onda  posjetite Zagreb Coffee & Chocofest festival koji se održava u bivšoj džamiji. Vrhunske čokolade možete kušati od sutra do nedjelje.

Kao što nas uče da ljubav ne treba slaviti samo na Valentinovo, tako vrijedi i za dan Nutelle – ne zaboravite slaviti čokoladu svaki dan!

I.N.

nutella muffini sladoled

Još vijesti