Sladoled iz McDonald'sa

Kada vidiš koliko je jednostavno napraviti ovo kod kuće, nećeš više trošiti novce u McDonald'su. Jedna je djevojka podijelila recept kako napraviti McFlurry s Oreo keksima, ali ako je tebi draži neki drugi, samo zamijeni Oreo s Kit Katom, napolitankama ili čime god želiš.

McDonald's trenutno ne radi kao i inače, a možda ga u tvom gradu ni nema, ali to ne znači da ne možeš i dalje uživati u njihovom najpopularnijem sladoledu – McFlurryju. Jedna je cura na Facebooku podijelila svoj recept kako napraviti verziju s Oreo keksima. I trebaju ti samo tri sastojka i ni malo kulinarskog iskustva. Čak i najveći antitalenti u kuhinji mogu ovo spremiti.
 

Ako pratiš njen recept i tvoj će Flurry imati onu teksturu i okus kakav ima i McDonald'sov. Uz opisivanje svakog koraka koji trebaš napraviti, dodala je i fotke da maksimalno olakša i da svi mogu vidjeti kako treba izgledati smjesa. Tri sastojka koja ti trebaju su: pakiranje Oreo keksa, kondenzirano mlijeko i slatko vrhnje. Kondenzirano mlijeko nije toliko lako za naći u dućanu, a možeš i sama napraviti svoje u manje od 5 minuta. Otopi maslac (1 žlicu) i u blenderu ga pomiješaj s toplom vodom (65 ml), šećerom u prahu (50 g) i mlijekom u prahu (100 g). Miksaj dok ne dobiješ jednoličnu smjesu i to je to.

Kada napraviš svoje kondenzirano mlijeko, pomiješaj ga oprezno u posudi sa slatkim vrhnjem. Najprije stavi pola pakiranja velikog slatkog vrhnja (250 ml je veliko) i probaj – ako ti bude dovoljno slatko, stani, a ako ne, dodaj i ostatak vrhnja.
 

 
Drugi korak je da Oreo kekse staviš u neku vrećicu za pohranu hrane, zatvoriš ju i kekse dobro istučeš da se razmrve u potpunosti.
 

 
Smrvljene kekse istresi u smjesu mlijeka i vrhnja te lagano promiješaj.
 

 
Smjesu stavi na led na jedno 4 ili 5 sati kako bi se stegnulo. Po mogućnosti tih 4-5 sati nemoj svako malo ići otvarati led i gledati je li se stegnulo. Najbolje je pričekati što duže. I nakon toga, imaš sladoled!
 

 
Po želji još možeš dodati ekstra komadiće Oreo keksa ili ukrasiti. Izgleda totalno isto kao iz McDonald'sa, a ova cura tvrdi i da je okus pravi.
 

Hoćeš li pokušati ovo napraviti?

Foto: Shutterstock.com - CCCCi12/ Shutterstock.com - W.Kulczycki/ Facebook Cha Sampan/ Instagram/ Facebook

M.T.

Pogledajte još:

Prozvan McDonald's superherojem: Zaposlenik fast fooda otkrio kako je godinama 'varao' sistem

KVIZ: Koji hamburger trebaš naručiti sljedeći put u McDonald's-u?

Što i kako naručiti u McDonald'su? Zaposlenici otkrili osam pametnih trikova za kupce

mcdonald's mcflurry sladoled napravi sama kod kuće

Još vijesti