Slika nije pronađena

Bez obzira na to jesi li jedna od onih koji još uvijek nemaju svoj Instagram profil (u što čisto sumnjamo), sigurno i ti odeš tu i tamo pogledati Instagram profile svojih (ne)prijatelja i slavnih osoba. Instagram je posvuda.

Fotografija je oduvijek bila umjetnost rezervirana za nekolicinu, baš kao što su bavljenje glazbom i pisanje, no dolaskom Instagrama se to promijenilo, pa je danas svatko mali umjetnik na svoj način. Svi ganjamo feed, igramo se bojama, izoštravanjem, svjetlinom...

Prije smo koristili Snapchat, pogotovo za lude noćne izlaske, ali s dolaskom storyja na Instagram, više nema potrebe za Snapchatom (osim za skupljanje vatrica s ekipom). Među hrpom precool efekata koje Instagram story nudi, kao što su klasični efekti za lice, imaju još par opcija. Najdraže su nam svakako Boomerang i Superzoom, koji odnedavno ima nekoliko varijanti!

via GIPHY


Ono što je velika novost, je upravo novi efekt na storyjima: Focus!

Ako voliš fotografiju, sigurno zavidiš svima koji imaju najnovije mobitele, jer oni dolaze s postavkama u kameri takvima da možeš od bilo koje fotke napraviti gotovo pa profesionalnu fotografiju, tako da u prvi plan staviš ono što želiš istaknuti, a pozadinu skroz zamutiš. Zahvaljujući Instagramu, sada ćeš moći to raditi i na svojem mobitelu!

Samo zamisli koliko ti to novih mogućnosti donosi... Takve fotke bi mogle ispasti toliko dobre da ih ne moraš staviti samo na story, nego baš i objaviti! Sigurni smo da će se uskoro i na tvojem feedu pojaviti kakav selfie, pa i da ih ne stavljaš redovito...

Ono što je jedina mana ovog efekta, je ta što nažalost neće biti dostupna na svim mobitelima. Focus će biti dostupan na iPhoneu 6S, 6S+, 7, 7+, 8, 8+ i X, te na nekim Android uređajima. Provjeri na Google playu je li i tvoj mobitel jedan od odabranih, sigurni smo da će te jako obradovati ako je!

via GIPHY


Osim ove predobre fore, Instagram uvodi i poseban sticker za spominjanje frendova na storyjima. Sada će biti još lakše taggati sve frendice na slici kada stavljate zajedničke slike na story!

I naravno, ako nas već ne pratiš, obavezno počni sada. Klikni ovdje i pripremi se na ono što te čeka!

Foto: Giphy/Pixabay

A.Š.

Pročitaj još:

Instagram mijenja izgled naslovnice – uvodi dvije promjene i postaje aktualnija mreža!

Svi smo ovo radili, ali od sada pripazite: Instagram uvodi promjenu koja bi vas mogla razotkriti!

Najbolji savjeti za poziranje – naučite kako okinuti savršenu fotku za Instagram od slavne Kardashianke

story opcija focus instagram